Κόσμος

ΗΠΑ: Δεν ακυρώνεται το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων την ημέρα που επιβλήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ

Δικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ένας δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να ακυρώσει την καταδίκη του πρώην προέδρου για παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Παράλληλα διατήρησε και το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων ημερησίως που θα πρέπει να καταβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ επειδή αγνόησε την κλήτευση της γενικής εισαγγελίας της Νέας Υόρκης να παραδώσει έγγραφα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογενειακής εταιρείας Trump Organization.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον είπε ότι δεν τον ικανοποιεί η ένορκη κατάθεση που υπέβαλε ο Τραμπ και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο πρώην πρόεδρος ερεύνησε ενδελεχώς για να εντοπίσει τα έγγραφα που του ζητά η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς.

«Εκπλήσσομαι που φαίνεται ότι δεν έχει κανένα έγγραφο, όλα βρίσκονται στην εταιρεία», είπε ο δικαστής.

Η Τζέιμς υποστηρίζει ότι από την έρευνά της βρήκε αποδείξεις ότι η εταιρεία Trump Organization, που διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα σε όλον τον κόσμο, παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες στις τράπεζες και τις φορολογικές αρχές ώστε να εξασφαλίζει δάνεια και φοροαπαλλαγές.

Ο Τραμπ αρνείται ότι διέπραξε απάτη και υποστηρίζει ότι η έρευνα είναι πολιτικά υποκινούμενη επειδή η Λετίσια Τζέιμς εξελέγη στο αξίωμά της με τους Δημοκρατικούς.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του