Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί βουλευτές κινούνται προς την πρόταση μομφής κατά του Τραμπ

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί βουλευτές κινούνται προς την πρόταση μομφής κατά του Τραμπ
ΦΩΤΟ REUTERS

Δημοκρατικοί βουλευτές καταρτίζουν κατηγορητήριο για πρόταση μομφής κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, μετά την χθεσινή βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, δήλωσε ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σίσιλιν.

«Διανέμονται άρθρα κατηγορίας που ετοιμάσαμε ο βουλευτής Τεντ Λιου, ο βουλευτής Ράσκιν και εγώ για να απομακρύνουμε από το αξίωμα τον πρόεδρο, έπειτα από την χθεσινή επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο», είπε ο Σίσιλιν.

Ρεπουμπλικάνος βουλευτής ζητάει την καθαίρεση του Τραμπ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στις ΗΠΑ, με άνθρωπο μάλιστα και από το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ, να ζητάει να εκδιωχθεί από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άνταμ Κίνζιγκερ ζήτησε σήμερα την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφότου οι υποστηρικτές του μεγιστάνα εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. 

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο Κίνζιγκερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει μια διαδικασία παραπομπής του Τραμπ στο Κογκρέσο με σκοπό την καθαίρεσή του.

Click4More: Εισβολή στο Καπιτώλιο: «Λεηλάτησαν το γραφείο μου και έκλεψαν λάπτοπ» (video)

Και ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Τσακ Σούμερ έκανε επίκληση της 25ης τροπολογίας λέγοντας ότι πρέπει να συνέλθει το Κογκρέσο γιατί όπως τόνισε ο Τραμπ δεν πρέπει να μείνει Πρόεδρος ούτε μια ημέρα παραπάνω.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις