Κόσμος

ΗΠΑ: Η Κίνα θα έχει σοβαρές συνέπειες αν στείλει στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Κίνα απέστειλαν οι ΗΠΑ αναφορικά με το ενδεχόμενο να στείλει το Πεκίνο στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν μια τέτοια κίνηση από την Κίνα θα είχε σοβαρές συνέπειες.

«Το Πεκίνο θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει, αν θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια, αλλά αν ακολουθήσει αυτήν την οδό, αυτό θα συνοδευθεί από πραγματικό κόστος για την Κίνα», προειδοποίησε ο Τζέικ Σάλιβαν κατά την διάρκεια συνέντευξή του στην εκπομπή State of the Union του CNN.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει κατ’ιδίαν τους Κινέζους ομολόγους τους για το κόστος που θα σήμαινε μία τέτοια απόφαση, δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις συζητήσεις αυτές πίσω από κλειστές πόρτες.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ απευθύνουν έντονες προειδοποιήσεις προς την Κίνα τις τελευταίες ημέρες, μετά τις πληροφορίες πως η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ρωσία με όπλα.

Ο αρχηγός της CIA Ουίλιαμ Μπερνς έκανε επίσης σήμερα δηλώσεις προς την ίδια κατεύθυνση.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κινεζική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής θανατηφόρου εξοπλισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη και δεν έχουμε στοιχεία για τρέχουσες αποστολές όπλων» προς την Ρωσία, δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπερνς στην εκπομπή Face the Nation του CBS .

Ο ρεπουμπλικανός Μάικλ ΜακΚόλ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε στην εκπομπή This Week ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έχουν στοιχεία ότι επιθετικά drones περιλαμβάνονται στα όπλα που η Κίνα έχει εξετάσει να στείλει στην Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1