Κόσμος

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Ουκρανία – Περιλαμβάνει και Harpoon

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται, ενδεχομένως ακόμη και σήμερα, να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους έως 1 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στα όπλα που θα δοθούν στο Κίεβο περιλαμβάνονται αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα και βλήματα για το πυροβολικό και τα πυροβόλα howitzer.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Bloomberg’s, Άντονι Καπάτσιο, το ύψος της βοήθειας θα είναι 650 εκατομμύρια δολάρια και θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, που μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα όχημα κι από εκεί να πυροδοτηθούν.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε τις χώρες της Δύσης να «εντείνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, ώστε να μπορέσει η χώρα να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

«Η Ουκρανία βρίσκεται σε σημείο καμπής στο πεδίο της μάχης. Πρέπει επομένως να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες ώστε να μπορέσει να αμυνθεί», δήλωσε από την έδρα του ΝΑΤΟ, στη σύνοδο των χωρών της «ομάδας επαφής» που συγκρότησαν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν το Κίεβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ιρανός πρόεδρος ανακοίνωσε «το τέλος του πολέμου των 12 ημερών που επιβλήθηκε» στη χώρα του - Πανηγυρισμοί στους δρόμους
«Σήμερα, μετά την ηρωική αντίσταση του μεγάλου έθνους μας, γινόμαστε μάρτυρες της σύναψης εκεχειρίας και του τέλους αυτού του 12ήμερου πολέμου»
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν 12