Κόσμος

ΗΠΑ: Πήγαινε βόλτα με το καροτσάκι το παιδί της και την πυροβόλησαν στο κεφάλι

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια 20χρονη γυναίκα στις ΗΠΑ δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ πήγαινε βόλτα με το καροτσάκι το παιδί της. Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ το παιδί της είναι σώο και αβλαβές. 

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (29.06.2022) στο Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη. Η γυναίκα δέχθηκε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι από έναν ένοπλο ντυμένο στα μαύρα, ο οποίος την πλησίασε από πίσω. Προς το παρόν δεν οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια σύλληψη για το περιστατικό. 

Ο δήμαρχος της πόλης Έρικ Άνταμς ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό του δράστη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου κοντά στο σημείο. «Θα βρούμε τον άνθρωπο που ευθύνεται για αυτό το φρικτό έγκλημα. Θα τον βρούμε και θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη», τόνισε.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων, πολλές από τις οποίες ήταν τυχαίες, εναντίον ανθρώπων σε δρόμους και το μετρό της Νέας Υόρκης.

Στο μεταξύ σήμερα οι βουλευτές της πολιτείας της Νέας Υόρκης θα συνεδριάσουν εκτάκτως προκειμένου να χαλαρώσουν τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, έπειτα από τη σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο, με ψήφους 6 έναντι 3, έκρινε αντισυνταγματικό έναν νόμο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που περιόριζε το δικαίωμα των πολιτών να φέρουν κρυμμένα όπλα σε δημόσιους χώρους. Έδωσε κατά συνέπεια το δικαίωμα στους Νεοϋορκέζους να βγαίνουν οπλισμένοι από το σπίτι τους.

Αμέσως μετά η κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ, Δημοκρατική, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το κοινοβούλιο για να αναθεωρήσει τη νομοθεσία της πολιτείας προκειμένου να συμμορφώνεται με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αν και προειδοποίησε ότι αυτή θα οδηγήσει σε περισσότερα περιστατικά βίας με πυροβόλα όπλα.

Σήμερα οι βουλευτές της Νέας Υόρκης θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν όσους περισσότερους περιορισμούς στην οπλοκατοχή μπορούν, τηρώντας παράλληλα την απόφαση. Παράλληλα θα πρέπει να ορίσουν και ποιοι είναι οι “ευαίσθητοι χώροι”, στους οποίους οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να φέρουν όπλα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει επισημάνει ότι θα δεχθεί να χαρακτηριστούν “ευαίσθητοι χώροι” τα δικαστήρια, τα σχολεία και τα κυβερνητικά κτίρια, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί ο χαρακτηρισμός να χρησιμοποιηθεί ευρέως. Στην απόφασή του ανέφερε ξεκάθαρα ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν όλο το νησί του Μανχάταν “ευαίσθητο χώρο”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία