Κόσμος

ΗΠΑ: Πιθανές νέες κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία ενόψει εκλογών

Η Ρωσία αλλά και άλλες ξένες οντότητες είναι "πιθανόν" να συνεχίσουν τις κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη "χρησιμοποιώντας τις εκλογές ως ευκαιρία για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία", προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Νταν Κόουτς.

Η δήλωση αυτή του Κόουτς έγινε με την ευκαιρία της ετήσιας ακρόασής του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας με αντικείμενο τις παγκόσμιες απειλές.

Ο επικεφαλής όλων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε ότι οι παρεμβάσεις της Ρωσίας στην αμερικανική πολιτική συνεχίζονται και απειλούν τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο Νοέμβριο για την ανανέωση του Κογκρέσου.

“Στους κόλπους της κοινότητας (των υπηρεσιών πληροφοριών) δεν έχουμε δει κάποια απόδειξη σημαντικής αλλαγής”, πρόσθεσε. Η Ρωσία, εξήγησε, θεωρεί ότι οι προηγούμενες προσπάθειές της ήταν επιτυχημένες και θα επιχειρήσει να παρέμβει και πάλι στις εκλογές του 2018.

Αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, είπε ότι συνιστά μια “δυνητικά υπαρξιακή απειλή” για τις ΗΠΑ. “Η ώρα των αποφάσεων έρχεται ακόμη πιο κοντά, σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα αντιδράσουμε. Ο στόχος μας είναι μια ειρηνική διευθέτηση. Ασκούμε τη μέγιστη πίεση στη Βόρεια Κορέα με διάφορους τρόπους”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κόμματα και πολιτικοί στη Γερμανία κατηγορούν το AfD για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας: «Φερέφωνο των δικτατόρων»
«Είναι σχεδόν αναπόφευκτη η εντύπωση ότι το AfD εργάζεται με βάση λίστα εντολών του Κρεμλίνου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας Γκέοργκ Μάιερ (SPD)
Αφίσα του AFD στη Γερμανία
Η μάχη των Ισραηλινών στρατιωτών με τα «φαντάσματα» του πολέμου στη Γάζα: 60 αυτοκτονίες τις τελευταίες εβδομάδες
Έκθεση του ισραηλινού στρατού τον φετινό Ιούλιο έχει καταγράψει 9.000 αιτήσεις για αναγνώριση «ψυχικών διαταραχών» που απευθύνονται προς τις στρατιωτικές υγειονομικές αρχές μετά την 7η Οκτωβρίου
Ισραηλινοί στρατιώτες
Τάκου Γιαμαμότο: Ο «αόρατος σύζυγος» της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι που της μαγειρεύει και πήρε το επίθετό της
Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα αλλά στην περίπτωση της νέας νέας πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι,...
Τάκου Γιαμαμότο, ο σύζυγος της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι