Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΗΠΑ – Σαν Φρανσίσκο: Mαχαίρι και τόξο είχε ο άνδρας που εισέβαλε με αυτοκίνητο στο κινεζικό προξενείο

ΗΠΑ – Σαν Φρανσίσκο: Mαχαίρι και τόξο είχε ο άνδρας που εισέβαλε με αυτοκίνητο στο κινεζικό προξενείο

Ο Κινέζος πολίτης που εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στο κινεζικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ στις 9 Οκτωβρίου και σκοτώθηκε από αστυνομικούς ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και τόξο, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη (19.10.2023) η αστυνομία της πόλης.

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο δημοσίευσε εικόνες από αυτή την επίθεση που δείχνουν τον οδηγό του οχήματος να κρατά ένα μαχαίρι, αφού εισέβαλε στο χώρο έκδοσης θεωρήσεων εισόδου του κινεζικού προξενείου στην πόλη των ΗΠΑ.

Εικόνες που τράβηξαν οι κάμερες που φέρουν οι αστυνομικοί δείχνουν έναν συνάδελφό τους να εισέρχεται στο προξενείο του Σαν Φρανσίσκο στιςσ ΗΠΑ μετά την επίθεση του 31χρονου Ζανγιουάν Γιάνγκ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα μέλη της ασφάλειας του προξενείου χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού εναντίον του εισβολέα για να τον περιορίσουν μέχρι να επέμβει η αστυνομία.

Προσπάθησε να μαχαιρώσει αστυνομικό

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός Τρόι Καράσκο να φωνάζει στον Γιάνγκ να πέσει στο έδαφος, όμως εκείνος δεν συμμορφώνεται και προσπαθεί να χτυπήσει τον αστυνομικό με ένα μαχαίρι. Ο Καράσκο υποχωρεί και πυροβολεί εναντίον του Γιανγκ, προτού ακουστεί να φωνάζει στην ασφάλεια του προξενείου: «Έπρεπε να μου έχετε πει ότι κρατά μαχαίρι!».

Ο δράστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Προς το παρόν η αστυνομία αγνοεί τα κίνητρα του δράστη. Ωστόσο επεσήμανε ότι στο σημείο του συμβάντος εντόπισε «έναν σουγιά με λάμα 3,5 εκατοστών, δύο κουτιά με φυσίγγια και ένα τόξο με βέλη».

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι θα συνεργαστούν με την Κίνα για τη διαλεύκανση του περιστατικού και καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών.

Πολλοί άνθρωποι κινεζικής καταγωγής, κάποιοι από τους οποίους κατάγονται από την Ταϊβάν, ζουν στο Σαν Φρανσίσκο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις