Κόσμος

ΗΠΑ: Σάντερς και Κρουζ κατατρόπωσαν Κλίντον και Τραμπ στο Γουισκόνσιν

Ο Τεντ Κρουζ για τους Ρεπουμπλικάνους και ο Μπέρνι Σάντερς για τους Δημοκρατικούς ήταν οι μεγάλοι νικητές των προκριματικών στο Ουισκόνσιν στη μάχη για το χρίσμα των δυο κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, η νίκη του Κρουζ επί του Ντόναλντ Τραμπ ήταν σημαντικό πλήγμα για τον μεγιστάνα του real estate. Η νίκη αυτή, προσδίδει θετική δυναμική στην προσπάθεια του γερουσιαστή από το Τέξας, αλλά και ηγετικών κύκλων των Ρεπουμπλικάνων, που έχουν δραστηριοποιηθεί προκειμένου ν’ ανακόψουν την πορεία του Τραμπ προς την τελική επιλογή του, για το προεδρικό χρίσμα.

Στην περίπτωση που κανένας από τους δύο υποψηφίους δε συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των εκλεκτόρων, το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο είναι πιθανό να διεξαχθεί υπό τις συνθήκες επιλογής νέου υποψηφίου, σε μία κατάσταση που περιγράφεται ως “contested convetion”.

Στους Δημοκρατικούς, ο σοσιαλδημοκράτης Μπέρνι Σάντερς επικράτησε, καταγράφοντας σημαντική νίκη έναντι της Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας επίσης, θετική πολιτική δυναμική στην προεκλογική του εκστρατεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό