Κόσμος

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 9χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε συγγενή του

Ένα παιδί 9 ετών κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν 32χρονο άνδρα, μέλος της οικογένειάς του στη Γιούτα των ΗΠΑ. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αποφεύγοντας να δώσει λεπτομέρειες για τον πυροβολισμό και χωρίς να διευκρινίσει αν το παιδί είναι αγόρι ή κορίτσι, αν έγινε εσκεμμένα ή ποια ήταν η συγγενική σχέση του με το θύμα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (16.2.2024) στην πόλη Τουέλε της Γιούτα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομικός. Οι δυνάμεις της αστυνομίας βρήκαν «άνδρα 32 ετών», χωρίς τις αισθήσεις του, σε σπίτι όπου έλαβαν κλήση για βοήθεια μετά τον πυροβολισμό. 

Το θύμα είχε «τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι» και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», προτού «υποκύψει αργότερα».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το παιδί, που συνελήφθη «αργότερα το βράδυ» και το θύμα ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

«Σκοπεύουμε να ασκήσουμε δίωξη για ανθρωποκτονία», πρόσθεσε η αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει αν το παιδί είναι αγόρι ή κορίτσι, ούτε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των όπλων στην επικράτειά τους και την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί.

Η χώρα μετράει περισσότερα όπλα (κάπου 400 εκατ.) απ’ ό,τι κατοίκους, ο ένας αμερικανός ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και σχεδόν ο ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό με πάνω από ένα όπλο.

Επόμενο αυτής της διάδοσης είναι ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης θανάτων εξαιτίας βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων στη χώρα, που δεν χωράει καμιά σύγκριση με αυτούς σε άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη.

Περίπου 49.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες το 2021, έναντι 45.000 το 2020, που ήταν ήδη χρονιά τραγικού ρεκόρ. Με άλλα λόγια, καταγράφονταν πάνω από 130 θάνατοι κάθε μέρα. Οι μισοί και πλέον ήταν αυτοκτονίες.

Στο αμερικανικό Κογκρέσο δεν έχει μπορέσει να εγκριθεί κανένα φιλόδοξο νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή εδώ και δεκαετίες, καθώς πολλά μέλη του τελούν υπό την επιρροή του πανίσχυρου λόμπι των όπλων NRA, του κυριότερου του είδους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία «είναι κοντά» – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Νταβός
«Πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται. Πρέπει να το τελειώσουμε», τόνισε - Κούσνερ και Γοιυίτκοφ θα μεταβούν στη Μόσχα και θα γίνουν δεκτοί από τον Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά
Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία: Σύγκρουση τρένου με γερανό στην Καρθαγένη - Αρκετοί τραυματίες
Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γερανός βρέθηκε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή
Τρένο
Ανανεώθηκε πριν 16 λεπτά
9
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια της Γροιλανδίας» λέει ο Ρούτε - «Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Δανίας» λέει η Κοπεγχάγη
«Η θέση της Δανίας και της Γροιλανδίας είναι ίδιες και καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε χθες με το ΝΑΤΟ αναφορικά με το ζήτημα της κυριαρχίας μας»
Στρατιωτικές δυνάμεις του NATO σε άσκηση στη Γροιλανδία το 2022
Ο Τζάρεντ Κούσνερ παρουσίασε το «master plan» 25 δισ. δολαρίων για τη Γάζα: Ουρανοξύστες και πόλη σαν Ντουμπάι
Ανάπτυξη σε τέσσερις φάσεις με κατοικίες, τουριστικές ζώνες και data centers - Το χρονοδιάγραμμα παρουσίασε ο γαμπρός του Τραμπ - «Υπάρχει ένα master plan, θα το εφαρμόσουμε σταδιακά στη Μέση Ανατολή»
Ο Κούσνερ παρουσίασε τη «Νέα Γάζα»
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
FILE - President Donald Trump, right, shakes the hand of Russia's President Vladimir Putin during a joint press conference at Joint Base Elmendorf-Richardson, Alaska, Aug. 15, 2025. (AP Photo/Jae C. Hong, File)