Κόσμος

ΗΠΑ – Τουρκία: Σύνδεση των κυρώσεων για τη Συρία με τις παραβιάσεις σε Αιγαίο – Κύπρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με νέες κυρώσεις την Τουρκία του Ερντογάν, σε περίπτωση που δεν αποχωρήσει από τη βόρεια Συρία και αυτή τη συγκυρία προσπαθούν να εκμεταλλευθούν Αμερικανοί βουλευτές για να δώσουν ακόμη ένα… χαστούκι στον Τούρκο πρόεδρο.

Οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Τεντ Ντόιτς εξήγγειλαν νομοθετική πρωτοβουλία που θα συνδέει τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο με τις κυρώσεις που έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος για τη Συρία.

Επιχειρώντας να αξιοποιήσουν το momentum που έχει αναπτυχθεί στο Κογκρέσο μετά τη χαοτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, οι δύο βουλευτές θέλουν να συνδέσουν την άρση των κυρώσεων με την ευρύτερη συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, το νομοσχέδιο καθιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την άρση των κυρώσεων τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτονικών κρατών, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα επικεντρώνεται κυρίως στις κυρώσεις που έχουν ανακοινωθεί εναντίον του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης, σημείωσε: «δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, καθώς αύριο ο Ερντογάν μπορεί να κάνει μια συμφωνία με τον Μάικ Πενς και τον Μάικ Πομπέο, αλλά το γεγονός ότι θα έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο, σημαίνει ότι θα ριχθεί άπλετο φως στις έκνομες τουρκικές δραστηριότητες στο Αιγαίο και στην Κύπρο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραζιλιάνα influencer πέθανε μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης στην Τουρκία – «Είχε καταναλώσει αλκοόλ» λέει ο σύζυγός της
Η Ana B υποβλήθηκε σε αυξητική στήθους, αφαίρεση λίπους και πλαστική στη μύτη στο νοσοκομείο Tusa, ωστόσο, αφού βγήκε από το χειρουργείο, οι παλμοί της καρδιάς της άρχισαν να επιβραδύνονται
Η 31χρονη influencer που πέθανε, «Ana B»
Αραγτσί: «Το Ιράν δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ ενώ βομβαρδίζεται – Θα δεχτούμε μία λύση σαν εκείνη του 2015»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν, είναι σαφές ότι είναι αντίθετοι στη διπλωματία, δεν θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με ειρηνικό τρόπο»
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη 6
Ιράν: «Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις των Ευρωπαίων που κατατέθηκαν στη Γενεύη για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου»
Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε ότι ο μηδενικός εμπλουτισμός ουρανίου δεν οδηγεί πουθενά, ενώ η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί για τις αμυντικές ικανότητες της
Καπνός από πυραυλικές επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του αποκαλύπτουν οι New York Times – Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν
Ο Χαμενεΐ βρίσκεται σε καταφύγιο, έχει περιορίσει τις επαφές του και μιλάει πλέον με τους διοικητές του κυρίως μέσω ενός έμπιστου βοηθού
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ 6