Site icon NewsIT
19:02 | 11.04.10

ΗΠΑ:”Όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές” με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Newsit Newsroom

"Αφού δε σέβονται τη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών", το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, "όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι," σημείωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, σε συνέντευξη του στο CBS.

“Δε θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα σε αντίποινα, αν εσείς δεν έχετε πυρηνικά όπλα και σέβεστε το καθεστώς της μη διάδοσης,” πρόσθεσε από την πλευρά της η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Ερωτηθείς αν η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταλήξει ότι η απόκτηση πυρηνικής βόμβας από το Ιράν είναι αναπόφευκτη, ο κ. Γκέιτς απάντησε: “Όχι. Δεν έχουμε βγάλει αυτό το συμπέρασμα και στην πραγματικότητα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα”.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version