Κόσμος

Ιράκ: Επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πρώην πρωθυπουργού

Η κατάσταση της υγείας του πρώην ιρακινού πρωθυπουργού Τάρεκ Αζίζ επιδεινώνεται ραγδαία και δεν μπορεί πιά να περπατήσει, λέει ο γιός του.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ “δεν δύναται πλέον να περπατήσει και η υγεία του επιδεινώνεται αισθητά” τόνισε από το Αμμάν ο γιός του Ζιάντ Αζίζ.

Επικαλούμενος τη μητέρα του, η οποία επισκέφθηκε τον σύζυγό της στις 30 Ιουλίου στις φυλακές της Καζιμίγια, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, ο Ζιάντ Αζίζ τονίζει πως “ο πατέρας που πρέπει να υποβαστάζεται από δύο άνδρες διότι δεν μπορεί να περπατήσει”. “Η μητέρα μου και η αδελφή μου Μάισα τον επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν σε ποιόν βαθμό είναι αδύναμος και πόσο επιδεινώνεται η κατάστασή του”, τονίζει ο Ζιάντ Αζίζ, ο οποίος όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του ζει στην Ιορδανία μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Ο ίδιος τόνισε ωστόσο πως ο 74χρονος πρώην πρωθυπουργός “αντιμετωπίζεται με σεβασμό από όλο το προσωπικό της Καζιμίγια”, όπου μεταφέρθηκε στις 13 Ιουλίου από το αμερικανικό κέντρο κράτησης Κρόπερ. Ο Αζίζ επιτρέπεται να συνομιλεί με την οικογένειά του τέσσερα λεπτά τον μήνα, πρόσθεσε ο Ζιάντ Αζίζ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα Γκάρντιαν, κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι “εγκατέλειψε το Ιράκ στην τύχη του”, διατάσσοντας να σταματήσει η δράση των αμερικανικών δυνάμεων σε μία στιγμή που αναζωπυρώνεται η βία στη χώρα.

Μοναδικός Χριστιανός στον κύκλο του σανταμικού καθεστώτος, ο Αζίζ παραδόθηκε στα αμερικανικά στρατεύματα στα τέλη Απριλίου του 2003. Η οικογένειά του έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS