Κόσμος

Ιράν: Οργισμένος Ροχανί κατά ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ για «αγριότητα» μετά την επιβολή νέων κυρώσεων.

«Οι Αμερικανοί προκάλεσαν ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράν», δήλωσε ο Ροχανί σε τηλεοπτική ομιλία του, με τη φωνή του να τρέμει από θυμό. «Εμείς δεν έχουμε τέτοιον βαθμό αγριότητας … Η διεύθυνση για τις κατάρες και το μίσος του ιρανικού λαού είναι ο Λευκός Οίκος».

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη αυξήθηκαν αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε μονομερώς το 2018 από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, που είχε συνάψει ο προκάτοχός του, και άρχισε να επιβάλει και πάλι κυρώσεις που είχαν αρθεί βάσει της συμφωνίας.

Η Ουάσινγκον επέβαλε τη Δευτέρα νέες κυρώσεις στο υπουργείο Άμυνας του Ιράν και σε άλλους που εμπλέκονται στο πυρηνικό πρόγραμμά του για να υποστηρίξει τον αμερικανικό ισχυρισμό πως όλες οι κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Τεχεράνης έχουν πλέον αποκατασταθεί.

Την Πέμπτη, η Ουάσινγκτον έβαλε στη μαύρη λίστα ιρανούς αξιωματούχους και οντότητες για φερόμενες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μεταξύ άλλων επέβαλε κυρώσεις σ’ έναν δικαστή που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση ενός ιρανού παλαιστή που καταδικάσθηκε σε θάνατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση