Κόσμος

Ιράν: Στην φυλακή ο αδερφός του Ροχανί

Στην φυλακή οδηγείται ο αδελφός του Ιρανού προέδρου, ο Χοσεΐν Φερεϊντούν, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε πρόσφατα.

Ο Φερεϊντούν παραδόθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, από όπου «οδηγήθηκε στη φυλακή Εβίν», ανέφερε ο δικηγόρος του Χοσεΐν Σαρτιπί.

Αδελφός και ειδικός σύμβουλος του προέδρου Ροχανί, ο Φερεϊντούν συνελήφθη τον Ιούλιο του 2017 αφού το όνομά του ενεπλάκη σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες «για οικονομικά εγκλήματα», όμως αφέθηκε ελεύθερος μία ημέρα αργότερα, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 8,4 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.

Η δίκη του ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και η δικαστική αρχή ανακοίνωσε την 1η Οκτωβρίου ότι ο Φερεϊντούν καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε πέντε χρόνια φυλάκιση, να καταβάλει πρόστιμο, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά και να επιστρέψει «τις δωροδοκίες» που κατηγορείται ότι έχει λάβει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος
Αποτροπιασμός για τη νέα φωτογραφία με τον Τζέφρι Επστάιν – Η συζήτηση με φίλους και η γυναίκα κάτω από το τραπέζι
Μια γυναίκα εμφανίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, στραμμένη προς τον τοίχο, με το σώμα της εκτεθειμένο με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό
Νέα φωτογραφία ντροπής με τον Τζέφρι Επστάιν 17