Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Ιράν: Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεταφορά των σορών του προέδρου Ραϊσί και του ΥΠΕΞ

Ιράν: Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεταφορά των σορών του προέδρου Ραϊσί και του ΥΠΕΞ
Reuters

Στην πόλη Ταμπρίζ μεταφέρθηκαν οι σοροί του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και άλλων έξι ατόμων, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν χθες Κυριακή (19.05.24) στο βορειοδυτικό Ιράν.

Οι σοροί των θυμάτων της συντριβής του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν από ιρανικά σωστικά συνεργεία το πρωί της Δευτέρας σε ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Βαρζακάν. Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, ο κύριος ιμάμης της περιφέρειας, καθώς και ο αρχηγός της ασφάλειας του προέδρου και τρία μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με την Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνο, περισσότεροι από 2.000 διασώστες και εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Αμπντολαχιάν.

Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής ομάδας, δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός ή βοήθεια από ξένες χώρες κατά τη διάρκεια της έρευνας.

«Η όλη επιχείρηση διεξήχθη χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου», είπε.

Το ελικόπτερο εξαφανίσθηκε χθες, Κυριακή, νωρίς το απόγευμα ενώ πετούσε πάνω από απόκρημνη και δασώδη περιοχή σε δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες με βροχή και πυκνή ομίχλη.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν τα χαράματα και οι διασώστες σύντομα ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως οι επιβάτες του ελικοπτέρου» βρίσκονται στη ζωή, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν στην ορεινή επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, η οποία απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Ταβίλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις