Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιρλανδία – κορονοϊός: Το 90% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως

Ιρλανδία – κορονοϊός: Το 90% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως

Σχεδόν 9 στους 10 ενηλίκους της Ιρλανδίας έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, καθιστώντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας ένα από τα πιο επιτυχημένα στον κόσμο.

Την είδηση γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας με ανάρτησή του στο Twitter. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το ποσοστό των ενηλίκων στην Ιρλανδία που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού ανέρχεται σε 88,1%. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ενήλικων φτάνει το 85,5%, με την Ιρλανδία να ακολουθεί τη Μάλτα και την Ισλανδία στο ποσοστό εμβολιασμών. Ωστόσο, τόσο η Ισλανδία όσο και η Μάλτα έχουν πληθυσμό κάτω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ η Ιρλανδία φτάνει τα 4,9 εκατ. ευρώ.

Δείτε την ανάρτηση του Μιχόλ Μάρτιν:

Αξίζει να σημειωθεί, πως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα αυξάνονται οι νοσηλείες στην Ιρλανδία, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα. 

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα υπέρ των εμβολιασμένων, για παράδειγμα μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από κορονοϊό μπορούν να εισέλθουν σε παμπ. 

Σύμφωνα με τη Deutche Welle το σύστημα προτεραιοποίησης του πληθυσμού που κλήθηκε για εμβολιασμό ήταν πλήρως ηλεκτρονικό, ενώ τελευταία κλήθηκαν προς εγγραφή τα παιδιά 12 έως 15 ετών. Με βάση τα ραντεβού στα κέντρα εμβολιασμού, ένα ψηφιακό σύστημα υπολογίζει πόσες δόσεις χρειάζονται. 

Τέλος, σημειώνεται πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ποσοστό των αρνητών του κορονοϊού είναι μικρό σε σχέση με τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, ενώ η σταθερή ζήτηση για εμβολιασμούς ενθάρρυνε την κυβέρνηση να προμηθευτεί επιπλέον 700.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer – BionTech από τη Ρουμανία, με την πρώτη παρτίδα να παραδίδεται στα μέσα Αυγούστου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις