Κόσμος

Ιρλανδία: Ύποπτο δέμα σε ταχυδρομείο – Οι υποψίες πέφτουν στον IRA – video

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ιρλανδία μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος σε ταχυδρομείο.

Το άγνωστο πακέτο εστάλη στο ταχυδρομικό κατάστημα της πόλης Λίμερικ στην Ιρλανδία, φαίνεται να είναι πανομοιότυπο με τα παγιδευμένα δέματα που είχαν σταλεί στο Λονδίνο και στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, λέει η αστυνομία

Οι ιρλανδικές αρχές ανέφεραν ότι ερευνούν το ύποπτο πακέτο, το οποίο εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο λίγο μετά τις 08:00 ώρα Ελλάδας και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις βρετανικές αρχές. Η ομάδα εξουδετέρωσης βομβών του στρατού βρίσκεται στο σημείο.

Ιρλανδία – IRA

Μια αποσχισθείσα ιρλανδική εθνικιστική οργάνωση που αυτοαποκαλείται “IRA” ανέλαβε την ευθύνη για τα παγιδευμένα δέματα που είχαν σταλεί στο Λονδίνο και στη Γλασκόβη.

Η μικρή οργάνωση αποτελείται από μαχητές που αντιτίθενται στην ειρηνευτική συμφωνία του 1998 που έβαλε τέλος στην τριακονταετή εκστρατεία βίας στην Βόρεια Ιρλανδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση