Κόσμος

«Το ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία» – Στροφή 180 μοιρών από τη νέα κυβέρνηση της Μέρκελ

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ είπε σε συνέντευξή του ότι «το ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία», πυροδοτώντας εκ νέου τη συζήτηση για τη θέση του ισλάμ στη γερμανική κοινωνία.

«Όχι. Το ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία. Ο χριστιανισμός έχει αφήσει τη σφραγίδα του στη Γερμανία. Η αργία της Κυριακής, οι χριστιανικές γιορτές και τα έθιμα όπως το Πάσχα, η Πεντηκοστή ή τα Χριστούγεννα είναι μέρος» της Γερμανίας, δήλωσε ο Ζέεχοφερ της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ CDU, στην εφημερίδα Bild.

«Όμως οι μουσουλμάνοι που ζουν εδώ προφανώς ανήκουν στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα της χώρας μας από ψεύτικο ενδιαφέρον για τους άλλους», τόνισε ο Ζέεχοφερ.

Οι δηλώσεις αυτές του νέου υπουργού Εσωτερικών έρχονται ως απάντηση στη δήλωση το 2010 του τότε Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το ισλάμ «προς το παρόν» αποτελεί μέρος της Γερμανίας.

Η Μέρκελ έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τη φράση αυτή, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη χώρα αναφορικά με τη θέση του ισλάμ στη γερμανική κοινωνία, όπου πλέον ζουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και η οποία δέχθηκε, έπειτα από προτροπή της καγκελαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το 2015, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.

Το CSU, εχθρικό προς τη μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ, κατάφερε να επιβάλει στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό τον ορισμό ανώτατου ορίου στον αριθμό των νέων προσφύγων που θα μπορούν να γίνονται δεκτοί στη Γερμανία κάθε χρόνο. Ο αριθμός τους θα κυμαίνεται μεταξύ 180.000 και 220.000.

Μιλώντας στη Bild ο Ζέεχοφερ ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να διοργανώσει μια διάσκεψη για το ισλάμ για να συζητηθούν τα προβλήματα ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων.

«Ιδού το μήνυμά μου: οι μουσουλμάνοι πρέπει να ζήσουν μαζί μας, όχι δίπλα μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει αλληλοκατανόηση και αλληλοεκτίμηση. Αυτό δεν θα το καταφέρουμε παρά συζητώντας ο ένας με τον άλλο», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επίθεση στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία αποτελεί επίδειξη ισχύος από το Ιράν, δεν έχει στρατιωτική αξία
Ειδικοί θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι το Ιράν δεν είχε την ικανότητα να εκτοξεύσει πυραύλους σε τέτοια απόσταση, ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο μήνυμα της Τεχεράνης στον στρατηγικό της διάλογο με ΗΠΑ και Ισραήλ
Αυτή η φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου 2023, απεικονίζει ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επί του USS Paul Hamilton (DDG 60) κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι του Ντιέγκο Γκαρσία
IDF: «Ο ιρανικοί πύραυλοι δεν προορίζονταν να χτυπήσουν το Ισραήλ» – «Εντός της ζώνης άμεσης απειλής Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη»
Σε περίπου μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, της γιορτής της ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία και το μέλλον μας» λέει ο Αρχηγός του IDF, Εγιάλ Ζαμίρ
IDF
Συγκλονιστικό βίντεο από πυραυλικές επιθέσεις στην Τεχεράνη - Ιρανή προσεύχεται στον Αλλάχ λίγο πριν πέσει νεκρή
Στα πλάνα η γυναίκα ακούγεται να ζητά βοήθεια από τον Αλλάχ, και δευτερόλεπτα αργότερα ένας δεύτερος πύραυλος σκάει ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο
Ιράν
9