Κόσμος

Ισπανία: Χιλιάδες συνταξιούχοι «εξαφανίστηκαν» από το ασφαλιστικό σύστημα εν μέσω κορονοϊού

Περίπου 30.000 περισσότεροι συνταξιούχοι διαγράφηκαν από το ασφαλιστικό σύστημα στην Ισπανία κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες αυτής της χρονιάς, σε σχέση με την προηγούμενη, την περίοδο δηλαδή που υπήρξε έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Συνολικά 205.638 συνταξιούχοι διαγράφηκαν από το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το οποίο αποδίδει τον υψηλό αυτόν αριθμό, εν μέρει, στην πανδημία.

Click4more: Ρωσία: «Καμπανάκι» για τον κορονοϊό παρά την μείωση των κρουσμάτων

“Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας με ποιον τρόπο η πανδημία της COVID-19 έχει επηρεάσει τον αριθμό θανάτων του συνολικού πληθυσμού και κυρίως των ηλικιωμένων”, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο συνολικός αριθμός των διαγραφέντων συνταξιούχων ήταν 30.000 επιπλέον σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019 και 25.000 περισσότεροι σε σχέση με τον μέσο όρο κατά το διάστημα 2015-2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Η Ισπανία είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη με σχεδόν 30.000 νεκρούς από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός

Αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από το 80% των θυμάτων ήταν 70 ετών και άνω.

Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τους συνταξιούχους περιλαμβάνουν τις χήρες και τα ορφανά. Σε γενικές γραμμές, περίπου το 90% εκείνων που διαγράφονται από το σύστημα είναι συνταξιούχοι ή χήρες που πεθαίνουν.

Ταυτόχρονα όμως λιγότεροι συνταξιούχοι εντάχθηκαν στο σύστημα την ίδια περίοδο παρότι το υπουργείο το αποδίδει κυρίως στο lockdown που οδήγησε στο κλείσιμο όλων των υπηρεσιών για την έκδοση των συντάξεων στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
2
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2