Κόσμος

Ισραήλ: Ανοίγει τον Μάιο τον τουρισμό με αρνητικό τεστ κορονοϊού και αποδεικτικό εμβολιασμού

Το Ισραήλ θα ξεκινήσει από τον Μάιο να επιτρέπει την περιορισμένη είσοδο γκρουπ εμβολιασμένων τουριστών.

Όλοι οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR πριν επιβιβαστούν σε πτήση προς το Ισραήλ και ιολογικό τεστ για να αποδείξουν τον εμβολιασμό τους κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού ανέφερε ότι ένας «περιορισμένος αριθμός γκρουπ θα αρχίσουν να φθάνουν στις 23 Μαΐου» κατά την αρχική φάση του σχεδίου. Δεν δόθηκαν ακριβή νούμερα.

Σε επόμενη φάση, η είσοδος των γκρουπ θα διευρυνθεί ενώ θα επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα και μεμονωμένοι ταξιδιώτες, με την υγειονομική κατάσταση στο Ισραήλ να είναι αυτή που θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Το Ισραήλ είναι η πρώτη εμβολιασμένη χώρα και οι πολίτες του Ισραήλ είναι οι πρώτοι που χαίρονται αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γιούλι Εντελστάιν. «Μετά το άνοιγμα της οικονομίας, είναι ώρα να επιτρέψουμε τον τουρισμό με προσεκτικό και μελετημένο τρόπο».

Πριν από ένα μήνα το Ισραήλ ξεκίνησε να «ανοίγει» την οικονομία του χάρη σε μια πρωτοφανή εκστρατεία ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας περίπου 5 εκατ. από τα 9,3 εκατ. κατοίκων της χώρας έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

Αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ υπάρχουν 3.369 ενεργά κρούσματα Covid-19 ενώ τα ημερήσια περιστατικά έχουν μειωθεί σε περίπου 200.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτή είναι η 24χρονη που παρέσυρε και σκότωσε η σύζυγος του CEO της Lufthansa στη Σαρδηνία
Η Gaia Costa εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ στην Κόστα Σμεράλντα, ήταν ζωντανή όταν έφτασαν οι διασώστες μετά την παράσυρση, τα τραύματά της όμως ήταν πολύ σοβαρά και τελικά η 24χρονη κατέληξε
Gaia Costa
Σταϊνμάιερ: Στην Ευρώπη μαίνεται πραγματικός πόλεμος – Μακρόν: Η ελευθερία ποτέ δεν απειλήθηκε τόσο πολύ μετά το 1945
Ο Γερμανός πρόεδρος κατηγόρησε την Ρωσία ότι «κατέστρεψε ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη» με την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS