Κόσμος

Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας

Η οικογένεια Μπίμπας ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο (22.02.25) ότι δεν έλαβε «καμία λεπτομέρεια» από τις ισραηλινές αρχές για το πώς η Σίρι Μπίμπας και τα παιδιά της Αριέλ και Κφίρ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ομηρίας τους στη Γάζα, αφότου οι σοροί τους επιστράφηκαν στο Ισραήλ.

«Η οικογένεια ζητά να μην προστεθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Σίρι και τα παιδιά δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς τους», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε εκ μέρους τους από το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων.

«Ο Γιάρντεν [Μπίμπας, ο πατέρας των παιδιών] και η οικογένεια θέλουν ο κόσμος να μάθει ότι επρόκειτο για φόνο, χωρίς περαιτέρω εξέταση», προσθέτει το κείμενο.

«Οποιαδήποτε δημοσίευση λεπτομερειών (συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μεταχείρισης των σορών) είναι αντίθετη με τις επιθυμίες της οικογένειας και ζητάμε να αποφευχθεί αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι «η οικογένεια δεν έχει λάβει λεπτομέρειες από επίσημη πηγή» για τις συνθήκες του θανάτου τους.

Η Χαμάς επέστρεψε την Πέμπτη τα πτώματα των Αριέλ και Κφιρ Μπίμπας, οι οποίοι ήταν ηλικίας 4 ετών και 8,5 μηνών αντίστοιχα όταν απήχθησαν μαζί με τη μητέρα τους Σίρι Μπίμπας κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο κιμπούτς Νιρ Οζ στο νότιο Ισραήλ.

Η σορός της Σίρι Μπίμπας επιστράφηκε τελικά στο Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τα δύο παιδιά «σκοτώθηκαν βάναυσα σε αιχμαλωσία τον Νοέμβριο του 2023 από Παλαιστίνιους τρομοκράτες». Σύμφωνα με αυτήν, οι δολοφόνοι έδρασαν «με γυμνά χέρια».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε «φρικτές δολοφονίες» που διαπράχθηκαν από «τέρατα».

«Δεν λάβαμε συγγνώμη από εσάς αυτήν την οδυνηρή στιγμή», είπε η Όφρι Μπίμπας, αδερφή του Γιάρντεν Μπίμπας, σε δήλωση την Παρασκευή, κατηγορώντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι εγκατέλειψε τη Σίρι Μπίμπας και τα παιδιά της στις 7 Οκτωβρίου 2023 και κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

Ο Γιαρντέν Μπίμπας, ο οποίος απήχθη χωριστά από τη σύζυγο και τα παιδιά του, αφέθηκε ελεύθερος την 1η Φεβρουαρίου σε ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούσε το Ισραήλ στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Μπέργκε Μπρέντε λόγω των αρχείων Επστάιν
Τα αρχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφεραν πως ο Μπόργκε Μπρέντε συμμετείχε σε τρία επιχειρηματικά δείπνα με τον Επστάιν και επικοινωνούσε με τον χρηματιστή μέσω emails και SMS
Borge Brende
Ακόμη ένα πλήγμα για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου: Του απαγόρευσαν να κάνει ιππασία μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση Επστάιν
Ο Άντριου, από τον οποίο ο αδελφός του βασιλιάς Κάρολος αφαίρεσε όλους τους βασιλικούς τίτλους πέρυσι, συνελήφθη στο σπίτι του το πρωί της περασμένης Πέμπτης
Ο Άντριου κάνει ιππασία στο Γουίνδσορ
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του Κιμ Τζου Ε και ασορτί καπαρντίνες στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ
Το 9ο συνέδριο του Κόμματος Εργατών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25.02.2026) με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και τη υπόσχεση για περισσότερα πυρηνικά όπλα, εικόνες και βίντεο
Με ίδιες καπαρντίνες ο Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του Κιμ Τζου Ε