Κόσμος

Ισραήλ: Νεκρή έφηβη Παλαιστίνια από πυρά αστυνομικών

Μια έφηβη Παλαιστίνια σκοτώθηκε σήμερα στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από τις σφαίρες ισραηλινών αστυνομικών τους οποίους πλησίασε κρατώντας ένα μαχαίρι, όπως ισχυρίζεται ο ισραηλινός στρατός. 

“Μια Παλαιστίνια που κινούνταν με ύποπτο τρόπο πλησίασε συνοριοφύλακες. Της ζήτησαν τα στοιχεία της όταν ξαφνικά αυτή έβγαλε ένα μαχαίρι και τους πλησίασε ουρλιάζοντας. Οι δυνάμεις άνοιξαν πυρ και την εξουδετέρωσαν”, διευκρίνισε η ισραηλινή αστυνομία.
Η Παλαιστίνια υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ονομαζόταν Ντάνια Ιρσαΐντ και ήταν 17 ετών.
Η εκδοχή της αστυνομίας αμφισβητήθηκε από Παλαιστινίους όπως ο Αμπού Χαντέρ, που λένε οτι ήταν παρόντες στο επεισόδιο και ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο. Η ISM, μια οργάνωση αλληλεγγύης με τους Παλαιστινίους που έχει παρουσία στη Χεβρώνα, λέει επίσης πως έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες ανθρώπων που αμφισβητούν την εκδοχή της ισραηλινής αστυνομίας και υποστηρίζουν πως η 17χρονη δεν είχε μαχαίρι.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Λούμπα Σαμρί, εκπρόσωπος της αστυνομίας, υποστήριξε κατηγορηματικά την εκδοχή της αστυνομίας και είπε πως η 17χρονη είχε πράγματι ένα μαχαίρι.

Η Ντάνια Ιρσαΐντ δεν είναι η πρώτη έφηβη της Χεβρώνας που χάνει τη ζωή της σ’ αυτό το τελευταίο κύμα βίας. Στις 17 Οκτωβρίου, ο Μπαγιάν Ασιλέχ, 16 ετών, είχε σκοτωθεί από ισραηλινή στρατιωτίνα στην οποία είχε επιτεθεί με μαχαίρι.
Ο τομέας της Χεβρώνας είναι μια πυριτιδαποθήκη στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου 500 ισραηλινοί έποικοι ζουν ανάμεσα σε χιλιάδες Παλαιστινίους πίσω από παρατηρητήρια και συρματοπλέγματα.
Πολλοί δράστες πρόσφατων αντιισραηλινών επιθέσεων κατάγονται από την Χεβρώνα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer