Κόσμος

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο πεσόντων στρατιωτών, του λοχία Γιόαβ Ράβερ και του εφέδρου Χεν Γκρος

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα (06.06.2025) τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι στρατιώτες του IDF σκοτώθηκαν σύμφωνα με στρατιωτικούς ανταποκριτές στο Ισραήλ, στην έκρηξη παγιδευμένου κτιρίου στη Χαν Γιούνις, πόλη στον νότιο τμήμα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «στις οικογένειες των τεσσάρων ηρώων μας πεσόντων στη Γάζα στη μάχη για να νικήσουμε τη Χαμάς και να φέρουμε πίσω τους ομήρους μας», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο πεσόντων στρατιωτών, του λοχία Γιόαβ Ράβερ και του εφέδρου Χεν Γκρος, δηλώνοντας ότι τα ονόματα των άλλων δύο στρατιωτών δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν ακόμη.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι ένας ακόμη έφεδρος αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά στο ίδιο περιστατικό.

Οι νέοι αυτοί θάνατοι αυξάνουν σε 429 τον αριθμό των Ισραηλινών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης στις 27 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού.

Έπειτα από δύο μήνες εκεχειρίας, το Ισραήλ ξανάρχισε στα μέσα Μαρτίου τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να αναγκάσει τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους που απήγαγε την 7η Οκτωβρίου 2023, την ημέρα της άνευ προηγουμένου επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο Ισραήλ, και κρατούνται ακόμη στο παλαιστινιακό έδαφος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιχείρησης
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6