Κόσμος

Ισραήλ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την επικύρωση της εκεχειρίας στη Γάζα

Η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της στη Γάζα, δηλώνει ο πρόεδρος Αμπάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται, το βράδυ της Παρασκευής (17.01.2025) το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδριάζει απόψε για να ψηφίσει επί της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, λίγες ώρες αφού το συμβούλιο ασφαλείας έδωσε το πρώτο «πράσινο φως» για την εφαρμογή της.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, Όμαρ Ντόστρι επιβεβαίωσε ότι η συνεδρίαση για την εκεχειρία έχει ξεκινήσει.

Η συνεδρίαση διεξάγεται απόψε, μολονότι έχει ξεκινήσει το Σαμπάτ, η εβραϊκή ημέρα ανάπαυσης.

Η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη «να αναλάβει τις ευθύνες της» 

Παράλληλα, η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη «να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της» στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Αμπάς μετά την ανακοίνωση, την Τετάρτη, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Η παλαιστινιακή κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του προέδρου Αμπάς, ολοκλήρωσε όλες τις προετοιμασίες για να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της στη Λωρίδα της Γάζας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Τα «αγκάθια» που απειλούν να τορπιλίσουν την συμφωνία Ουκρανίας και Ρωσίας για τη λήξη του πολέμου
Το Κίεβο έχει ζητήσει από τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης εγγυήσεις ασφάλειας, ώστε να εξασφαλιστεί μια αντίδραση τύπου ΝΑΤΟ σε περίπτωση νέας ρωσικής επίθεσης
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ