Κόσμος

Ισραήλ: Σφαίρες στα πτώματα των έξι ομήρων που βρέθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

Σφαίρες βρέθηκαν στα πτώματα των έξι ομήρων που ανέκτησε ο ισραηλινός στρατός από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι έξι Ισραηλινοί είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στη σφαγή που προχώρησε η παλαιστινιακή οργάνωση στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε την Πέμπτη (22.08.2024) ότι οι συνθήκες θανάτου των έξι ομήρων της Χαμάς ερευνώνται.

Ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είπε ότι κατά την ιατροδικαστική εξέταση των σορών «βρέθηκαν σφαίρες στα σώματα των έξι ομήρων».

Στις 20 Αυγούστου ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τα πτώματα των έξι ανδρών που είχαν απαχθεί από μέλη της Χαμάς κατά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, πέρυσι, στο νότιο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπός του, ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, διευκρίνισε στη συνέχεια ότι οι έξι άνδρες «σκοτώθηκαν ενώ (ο στρατός) επιχειρούσε στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου των ομήρων ερευνώνται», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν «στις οικογένειες των ομήρων και στο κοινό».

Πολλές οικογένειες ομήρων που πέθαναν στη Γάζα ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν από τον στρατό πως ο συγγενής τους ενδέχεται να σκοτώθηκε κατά τις χερσαίες επιχειρήσεις ή τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς πέρυσι, οι 105 παραμένουν ακόμη στη Γάζα, αλλά οι 34 από αυτούς πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρες της ασφάλειας του Ζελένσκι σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν στο γραφείο του το 2024 – Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της SBU
«Το σχέδιο ήταν να εξοντωθεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι στο αεροδρόμιο Ρζεσζόφ. Εξετάστηκαν αρκετές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου ενός FPV drone και ενός ελεύθερου σκοπευτή», αποκάλυψε ο Βασίλ Μαλιούκ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Πάνω από 140 καταγγελίες για επιθέσεις με σύριγγες σε φεστιβάλ μουσικής στη Γαλλία, ανάμεσά τους ανήλικοι - 12 συλλήψεις υπόπτων με «στόχο 50 θύματα»
Στο Παρίσι, ξεκίνησαν έρευνες μετά την αναφορά τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα 15χρονο κορίτσι και ένας 18χρονος, ότι «καρφώθηκαν» από σύριγγες σε διαφορετικά περιστατικά
Θέα της Βασιλικής του Παρισιού 2024 που είναι προσαρτημένη σε ένα αερόστατο με 100% ηλεκτρική και μη ολυμπιακή φλόγα, δημιουργημένη από τον Γάλλο σχεδιαστή Mathieu Lehanneur, η οποία αιωρείται στον ουρανό του Παρισιού κατά την ετήσια πανεθνική γιορτή της μουσικής