Site icon NewsIT
17:48 | 10.03.10

Ισχυροί τυφώνες απειλούν τις ΗΠΑ

Newsit Newsroom

Τουλάχιστον πέντε τυφώνες αναμένεται να πλήξουν τις αμερικανικές αρχές σύμφωνα με ιδιωτική ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού.

Σύμφωνα με την AccuWeather.com, πέντε τυφώνες, δύο ή τρεις από τους οποίους ισχυροί, αναμένεται να πλήξουν τις αμερικανικές ακτές κατά την εποχή των τυφώνων του Ατλαντικού για το 2010, που αρχίζει την 1η Ιουνίου. 

«Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η εποχή των τυφώνων θα είναι φέτος πολύ ενεργότερη με πάνω του φυσιολογικού απειλές για την αμερικανική ακτογραμμή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AccuWeather.com. 

Η ομάδα πρόβλεψης των τυφώνων υπό τον μετεωρολόγο Τζόε Μπαστάρντι, προβλέπει 16 με 18 τροπικές καταιγίδες ότι θα δημιουργηθούν από τις οποίες οι 15 θα είναι στο δυτικό Ατλαντικό η στο Κόλπο του Μεξικού και επομένως θα υπάρξει απειλή για την ενδοχώρα. 

Το 2009 σημειώθηκαν εννέα τροπικές καταιγίδες στη λεκάνη του Ατλαντικού από τους οποίες τρεις εξελίχθηκαν σε τυφώνες.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version