Κόσμος

Ιταλία: 21.932 νέα κρούσματα κορονοϊού και 481 νεκροί στο 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.932 περιστατικά κορονοϊού, με 481 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 331.154 διαγνωστικά τεστ, το 6,6% από τα οποία προέκυψε θετικό. Πρόκειται για το ίδιο ποσοστό με χθες.

Το περασμένο εικοσιτετράωρο, τα κρούσματα ήταν 23.649 και 501 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία μολύνθηκαν με covid 19 3.629.000 άνθρωποι. Οι θάνατοι είναι 110.328.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 23 ασθενείς περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους, είναι 245 λιγότεροι. Στο 41% των κλινών των ΜΕΘ, έχουν μεταφερθεί ασθενείς με κορονοϊό.

Click4more: Τουρκία: «Κόλαση» κορονοϊού με ασύλληπτο αριθμό νέων κρουσμάτων

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται σήμερα και πάλι η Λομβαρδία (3.941) και ακολουθούν η Καμπανία (2.057) με πρωτεύουσα τη Νάπολη και η Απουλία (2.044) με κύρια πόλη το Μπάρι. Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Υγείας, η συνολική κατάσταση παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση, αλλά ο δείκτης μετάδοσης Rt, o οποίος τώρα είναι 0,98, επιβάλλεται να μειωθεί ακόμη σημαντικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση BBC: Η Γαλλία στη σοβαρότερη κρίση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια, η κοινωνική απογοήτευση και το τεράστιο δημόσιο χρέος «βυθίζουν» τη Γαλλία - Για «δοκιμασία αλήθειας» μίλησε ο πρωθυπουργός Μπαϊρού στην δραματική ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση
Φρανσουά Μπαϊρού 1
Le Monde: Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης απέναντι στην πολιτική κρίση στη Γαλλία
Καθώς ο Φρανσουά Μπαϊρού βυθίζεται σε πολιτικό αδιέξοδο, η Εθνική Συσπείρωση (RN) εμφανίζεται ως ο μεγάλος κερδισμένος ενός τοξικού κλίματος, παρά τις δικές του αδυναμίες, γράφει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Le Monde
Οι ηγέτες του κόμματος Rassemblement National, Μαρίν Λε Πεν και Τζόρνταν Μπαρντέλα