Κόσμος

Ιταλία: Εκλογές για αλλαγή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά – Γρίφος Ματέο Ρέντσι

Κάλπες για να εκλέξει νέο αρχηγό ετοιμάζεται να στήσει την προσεχή Κυριακή (3.3.2019) η Κεντροαριστερά στην Ιταλία.

Υποψήφιοι θα είναι ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο οποίος θεωρείται στην Ιταλία φαβορί.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Γεωργίας Μαουρίτσιο Μαρτίνα και ο Ρομπέρτο Τζακέτι, εκπρόσωπος της μεταρρυθμιστικής, φιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος.

Οι σχολιαστές θεωρούν ότι ο Τζινγκαρέτι, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα εργαστεί για την επαναπροσέγγιση των Δημοκρατικών με τον χώρο της παραδοσιακής αριστεράς και με στόχο την επίτευξη εκλογικής συμμαχίας.

Ότι θα ξεπεραστεί, δηλαδή, η υπερσυγκεντρωτική διαχείριση που είχε επιβάλλει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι.

Πολλοί διερωτώνται, βέβαια, αν ο Ρέντσι, που έχει εκλεγεί γερουσιαστής, θα παρακολουθήσει την όλη διαδικασία ως απλός θεατής, ή αν την τελευταία στιγμή – με δηλώσεις του – θα προσπαθήσει να την επηρεάσει.

Στις εσωκομματικές εκλογές αναμένεται να πάρουν μέρος τουλάχιστο 1 εκατομμύριο πολίτες.

Τέλος, αν επικρατήσει ο Τσινγκαρέτι, δεν είναι βέβαιο ότι οι Δημοκρατικοί θα κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του πρωθυπουργού Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
230 μετασεισμοί και 2 αγνοούμενοι μετά τον σεισμό στην Τουρκία - Ισοπεδωμένα κτίρια και εικόνες καταστροφής
Ο δήμαρχος του Σιντιργκί, Σερκάν Σακ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό HaberTürk ότι δεν έχουν εντοπιστεί δύο από τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν σε τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε
Ισοπεδωμένα κτίρια μετά τον σεισμό στην Τουρκία
Φωτιά στην Ισπανία: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους – Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους πάνω από 1.000 άνθρωποι
Βίντεο και φωτογραφίες από την πύρινη λαίλαπα - Οι φλόγες απειλούν και περιοχή που είναι ενταγμένη στον κατάλογο της Unesco - Οι αρχές βλέπουν «εμπρησμό» πίσω από την καταστροφή
Φωτιά