Κόσμος

Ιταλία: Εκλογές για αλλαγή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά – Γρίφος Ματέο Ρέντσι

Κάλπες για να εκλέξει νέο αρχηγό ετοιμάζεται να στήσει την προσεχή Κυριακή (3.3.2019) η Κεντροαριστερά στην Ιταλία.

Υποψήφιοι θα είναι ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι, ο οποίος θεωρείται στην Ιταλία φαβορί.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Γεωργίας Μαουρίτσιο Μαρτίνα και ο Ρομπέρτο Τζακέτι, εκπρόσωπος της μεταρρυθμιστικής, φιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος.

Οι σχολιαστές θεωρούν ότι ο Τζινγκαρέτι, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα εργαστεί για την επαναπροσέγγιση των Δημοκρατικών με τον χώρο της παραδοσιακής αριστεράς και με στόχο την επίτευξη εκλογικής συμμαχίας.

Ότι θα ξεπεραστεί, δηλαδή, η υπερσυγκεντρωτική διαχείριση που είχε επιβάλλει ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι.

Πολλοί διερωτώνται, βέβαια, αν ο Ρέντσι, που έχει εκλεγεί γερουσιαστής, θα παρακολουθήσει την όλη διαδικασία ως απλός θεατής, ή αν την τελευταία στιγμή – με δηλώσεις του – θα προσπαθήσει να την επηρεάσει.

Στις εσωκομματικές εκλογές αναμένεται να πάρουν μέρος τουλάχιστο 1 εκατομμύριο πολίτες.

Τέλος, αν επικρατήσει ο Τσινγκαρέτι, δεν είναι βέβαιο ότι οι Δημοκρατικοί θα κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του πρωθυπουργού Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζέφρι Επστάιν: Δικαστής μπλοκάρει αίτημα να δημοσιοποιηθούν καταθέσεις για την συνεργό του, Γκιλέιν Μάξγουελ
Η Γκιλέιν Μάξγουελ που κρίθηκε ένοχη για στρατολόγηση γυναικών ώστε να κακοποιηθούν σεξουαλικά από τον Έπσταιν, μεταφέρθηκε σε φυλακή με πολύ χαλαρότερους όρους κράτησης
Γκισλέιν Μάξγουελ
Ιράκ: Μπλακάουτ εν μέσω ακραίου καύσωνα
Μαζική διακοπή ρεύματος βύθισε το Ιράκ στο σκοτάδι, καθώς η χώρα βιώνει θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50°C, προκαλώντας ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας
Ηλεκτρικοί υποσταθμοί
Η νέα τεχνητή νοημοσύνη του Truth Social διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Τραμπ – «Προτιμά» τον Μπαράκ Ομπάμα
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του κοινωνικού δικτύου του Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, αμφισβητεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ