Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιταλία: Μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών

Ιταλία: Μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA

Στις κινήσεις της κυβέρνησης Κόντε στην οικονομική πολιτική αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία στο «Forum Bloomberg» που οργανώνεται σήμερα στο Μιλάνο.

«Ετοιμάζουμε μελέτη, η οποία βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, για να μειώσουμε το φορολογικό βάρος που σηκώνει η μεσαία τάξη, διατηρώντας διαχειρίσιμη την δημοσιονομική ισορροπία», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία.

Παράλληλα τόνισε πως η Ιταλία θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις για μείωση του δημόσιου χρέους, με παράλληλο στόχο όμως να αυξηθούν 30% οι δημόσιες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, ο Τζοβάνι Τρία θεωρεί ότι «οι δημόσιες επενδύσεις πρέπει να καταφέρουν να αγγίξουν και πάλι βραχυπρόθεσμα το 3% του ΑΕΠ της χώρας».

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, επέμεινε και σήμερα ότι στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό θα πρέπει να περιλαμβάνεται οπωσδήποτε και το «εισόδημα του πολίτη», με αύξηση του μηνιαίου εισοδήματος συνταξιούχων και ανέργων στα 780 ευρώ τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις