Κόσμος

Ιταλία: Πολυκοσμία λόγω λιακάδας και κορονοπάρτι με Ισπανούς

Λόγω της ηλιοφάνειας σε όλη σχεδόν την Ιταλία, καταγράφηκε και πάλι πολυκοσμία σε αρκετές πόλεις της χώρας, το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεγάλο μέρος των κατοίκων αποφάσισε να επωφεληθεί από την καλοκαιρία, μετά και τις πληροφορίες που διαρρέουν για πιθανή αύξηση των απαγορεύσεων σε όλη την χώρα, για διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων.

Στην Νάπολη, αργά το απόγευμα, οι τοπικές αρχές έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στην παραλιακή οδό της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου. Το ίδιο αποφάσισαν και οι δημοτικές αρχές του Μπέργκαμο: Στους κατοίκους επετράπη η πρόσβαση στις δυο κύριες οδούς της πόλης προς μόνον μια κατεύθυνση (χωρίς μα μπορούν να γυρίσουν πίσω από τον ίδιο δρόμο) ώστε να τηρηθούν κατά το δυνατόν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Στην Μπολόνια (όπου από την Κυριακή τα καφέ και εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο με «take away») στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου, όλα τα τραπέζια των καφέ-μπαρ ήταν γεμάτα, ενώ κανονικά, αυτή είναι η ώρα κατά την οποία οι πελάτες πρέπει να φεύγουν από τα μαγαζιά.

Στην Ρώμη, τέλος, αποφασίστηκε το κλείσιμο, ανά διαστήματα μιας ώρας, της κύριας εμπορικής οδού Βία ντελ Κόρσο.

Παράλληλα, η ιταλική αστυνομία εντόπισε και τιμώρησε 28 Ισπανούς πολίτες που οργάνωσαν παράνομο πάρτι σε ιδιωτικό διαμέρισμα της Αιώνιας Πόλης. Αρχικά, οι διοργανωτές και συμμετέχοντες στο πάρτι δεν θέλησαν να ανοίξουν την πόρτα του διαμερίσματος.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να καλέσουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που είχε αντικλείδι και όταν μπόρεσαν να μπουν, βρήκαν τους 28 παραβάτες κρυμμένους κάτω από τα κρεβάτια, μέσα σε ντουλάπες ή τυλιγμένους σε κουβέρτες. Αρκετοί ήταν σε κατάσταση μέθης και, φυσικά, τους επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σημαντική η παραλαβή των F -35 για την βελτίωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον και την άμυνα του ΝΑΤΟ» λέει ο Ερντογάν
Εκείνος αποκάλυψε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο του 2025, έκανε πρόταση στον Τραμπ για την προμήθεια F-35 στην Τουρκία
αεροσκάφος
Γκουστάβο Πέτρο: Σκληρή απάντηση του προέδρου της Κολομβίας μετά τις απειλές Τραμπ – «Σταμάτα να με συκοφαντείς»
Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει στον Κολομβιανό ομόλογό του να «προσέχει τα οπίσθιά του» - Λίγες ώρες μετά απείλησε την Κολομβία με στρατιωτική επιχείρηση παρόμοια με αυτή που έκανε στη Βενεζουέλα
Γκουστάβο Πέτρο