Κόσμος

Ιταλία: Συνεχίζεται η προσπάθεια για σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκονται οι προσπάθειες στην Ιταλία για σχηματισμό κυβέρνησης ανάμεσα στο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και το Κίνημα 5 Αστέρων.

Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος στην Ιταλία, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ώστε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Το Κίνημα 5 Αστέρων απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τις συνομιλίες με το PD, αναφέροντας μόνο ότι αναμένει να ακούσει την ομιλία του Κόντε στο κοινοβούλιο αύριο Τρίτη.

Αν ο Κόντε παραιτηθεί, ο πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις για να διαπιστώσει αν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης νέου κυβερνητικού συνασπισμού ή αν θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές στην Ιταλία όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» πίσω από τα γνωστά πάρτι porta potty στο Ντουμπάι - Έταζε δουλειά σε supermarket σε γυναίκες από την Ουγκάντα
Έρευνα του BBC οδήγησε στη σύλληψη του Mwesigwa, οποίος είχε σπίτι του σχεδόν 50 γυναίκες - Συνδέεται με θανάτους δύο γυναικών - Έταζε στους πελάτες του ότι οι κοπέλες κάνουν «σχεδόν τα πάντα»
Ντουμπάι: Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» πίσω από τα γνωστά πάρτι porta potty – Έταζε δουλειά σε supermarket σε γυναίκες από την Ουγκάντα