Κόσμος

Ιταλία: Την «πολιορκεί» ο κορονοϊός αλλά… ξορκίζουν το lockdown!

Σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση στην Ιταλία, Rai, o υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης Κόντε είναι να αποφύγει την επιβολή νέου lockdown, αλλά παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν πιο αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Click4more: ΠΟΥ: 1 στους 10 ανθρώπους μπορεί να έχει μολυνθεί από κορονοϊό!

Στο μεταξύ, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα και να εγκριθούν επίσημα μεθαύριο νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα κυριότερα από αυτά φέρεται να είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους, η μείωση του ωραρίου λειτουργίας καφέ και εστιατορίων και ο περιορισμός του αριθμού συμμετεχόντων σε τελετές και ιδιωτικές γιορτές.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης, στην Πολιτική Προστασία επαναδημιουργείται η «ομάδα δράσης» που είχε συντονίσει τις διάφορες παρεμβάσεις κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη. Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν όρισε διάδοχο του Αλί Λαριτζανί τον Χοσεΐν Νεγκάν: Πρόκειται για τον «εγκέφαλο» πίσω από τη σφαγή 241 Αμερικανών
Οι ΗΠΑ του επέβαλαν κυρώσεις το 2019 για την φερόμενη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση του Οκτωβρίου 1983 εναντίον των βάσεων των πολυεθνικών δυνάμεων στη Βηρυτό
Hossein Dehghan 5