Κόσμος

Ηχητικό: Έτσι μιλούσαμε πριν από 8.000 χρόνια

Μπορεί πριν από 8.000 χρόνια να μην υπήρχαν συσκευές καταγραφής ήχου, αλλά οι επιστήμονες κατάφεραν να αναδημιουργήσουν τον τρόπο με τον οποίο μιλούσαμε.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Cambridge και της Οξφόρδης χρησιμοποίησαν στατιστικά στοιχεία για να κινηθούν… στο παρελθόν μέσα από το οικογενειακό δέντρο των γλωσσών.

Χρησιμοποίησαν γνωστούς ήχους για να δημιουργήσουν μαθηματικά “δακτυλικά αποτυπώματα” για λέξεις και να βρουν πως ηχούσαν οι λέξεις στο μακρινό παρελθόν.

Ο John Aston από το Cambridge εξήγησε πως οι ήχοι έχουν σχήμα. “Όπως προφέρεται μια λέξη, δονείται ο αέρας και το σχήμα αυτού του κύματος μπορεί να μετρηθεί και να μετατραπεί σε μια σειρά αριθμών”.

Πηγή: Metro

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίβανος: 31 νεκροί και 149 τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις σε περιοχές της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περίπου πενήντα χωριών σε όλο τον Λίβανο να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από κάθε πολυκατοικία ενόψει βομβαρδισμών
Κατεστραμμένο κτίριο στο Λίβανο
«Κόλαση» στη Μέση Ανατολή: Drone χτύπησαν στρατιωτική βάση στην Κύπρο – Βομβαρδισμοί στον Λίβανο – Ο πόλεμος εξαπλώνεται
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξαπέλυσαν μαζικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν, πλήττοντας πάνω από 1.000 στόχους, ενώ επιθέσεις έγιναν και στον Λίβανο σε θέσεις κατά της Χεζμπολάχ
Πλήγμα του Ιράν στο Ισραήλ
7