Κόσμος

Και στην Ιταλία φταίει η φοροδιαφυγή – Εκστρατεία για την πάταξή της

«Εκστρατεία ευαισθητοποίησης» κατά της φοροδιαφυγής αποφάσισε να ξεκινήσει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το συντονισμό της να ανατίθεται στον υπουργό οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι.

Από σήμερα, στις ιταλικές εφημερίδες και στα ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια, πρόκειται να αρχίσουν να δημοσιεύονται και να προβάλλονται, σειρά φωτογραφιών και διαφημίσεων με κεντρικό μήνυμα ότι «ο φοροφυγάς είναι παράσιτο της κοινωνίας».

Ένα πιο εκτενές μήνυμα της εκστρατείας αυτής αναφέρει ότι «όποιος ζει σε βάρος των άλλων ζημιώνει το κοινωνικό σύνολο. Η πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτελεί και δικό σου συμφέρον».

Με τα μηνύματα αυτά «κοινωνικής ευαισθητοποίησης» η ιταλική κυβέρνηση ζητά επίσης από τους πολίτες «να απαιτούν πάντα να τους δίνεται διάτρητη απόδειξη ή ταμειακής μηχανής».

Σε ένα από τα τηλεοπτικά μηνύματα παρουσιάζονται ένα σχολείο, ένα δημόσιο ιατρείο και ένα πάρκο, εντελώς άδεια. Αμέσως μετά, όμως, χάρη στις εισπράξεις φόρων, το σχολείο αποκτά βιβλία, το ιατρείο κρεβάτι για τους ασθενείς, το πάρκο γεμίζει παιδιά.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η κίνηση αυτή του Μπερλουσκόνι, είναι ένδειξη της νέας, κρίσιμης περιόδου που περνά η χώρα, της ανάγκης μείωσης των δαπανών και αύξησης των εισπράξεων φόρων.

Υπενθυμίζουν όμως παράλληλα και την ανακολουθία του, αφού μέχρι πρότινος ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός παρότρυνε τους ιταλούς «να προσπαθούν να κάνουν και μια δεύτερη αδήλωτη δουλίτσα» και υπογράμμιζε ότι «οι φόροι είναι δίκαιοι μόνον αν δεν ξεπερνούν το 33% του συνολικού εισοδήματος».

Οι εποχές, οι ανάγκες και οι διεθνείς συνθήκες όμως άλλαξαν, με άμεση προσαρμογή της μπερλουσκονικής θεωρίας και πράξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραζιλιάνα influencer πέθανε μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης στην Τουρκία – «Είχε καταναλώσει αλκοόλ» λέει ο σύζυγός της
Η Ana B υποβλήθηκε σε αυξητική στήθους, αφαίρεση λίπους και πλαστική στη μύτη στο νοσοκομείο Tusa, ωστόσο, αφού βγήκε από το χειρουργείο, οι παλμοί της καρδιάς της άρχισαν να επιβραδύνονται
Η 31χρονη influencer που πέθανε, «Ana B»
Αραγτσί: «Το Ιράν δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ ενώ βομβαρδίζεται – Θα δεχτούμε μία λύση σαν εκείνη του 2015»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν, είναι σαφές ότι είναι αντίθετοι στη διπλωματία, δεν θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με ειρηνικό τρόπο»
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη 6
Ιράν: «Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις των Ευρωπαίων που κατατέθηκαν στη Γενεύη για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου»
Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε ότι ο μηδενικός εμπλουτισμός ουρανίου δεν οδηγεί πουθενά, ενώ η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί για τις αμυντικές ικανότητες της
Καπνός από πυραυλικές επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του αποκαλύπτουν οι New York Times – Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν
Ο Χαμενεΐ βρίσκεται σε καταφύγιο, έχει περιορίσει τις επαφές του και μιλάει πλέον με τους διοικητές του κυρίως μέσω ενός έμπιστου βοηθού
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ 6