Κόσμος

Καλιφόρνια: Κάηκε περιοχή που είναι… 80 φορές το Παρίσι! Πάνω από 2 εκατ. στρέμματα

Φωτιές έχουν καταστρέψει πάνω από 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Καλιφόρνια, μια έκταση περίπου 80 φορές η περιοχή του Παρισιού, αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τρέποντας σε φυγή από πυρκαγιές πρωτοφανούς κλίμακας από το 1987, ανέφεραν χθες πυροσβεστικές αρχές.

«Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 33 χρόνια που ξεπεράσαμε τα δύο εκατομμύρια στρέμματα», ή 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε η Λιν Τόλμασοφ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Πρόκειται σαφώς για ένα ρεκόρ. Και ακόμα απέχουμε πολύ από το τέλος της αντιπυρικής περιόδου»

Το απόγευμα της Δευτέρας χιλιάδες πυροσβέστες έδιναν ακόμη μάχη με τις φλόγες.

Σε όλη τη νότια Καλιφόρνια, δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να βρουν καταφύγιο.

Στη βόρεια Καλιφόρνια, περισσότεροι από 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα για να ξεφύγουν από μια ταχέως εξαπλωμένη πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στο Φρέσνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Mayday! Δεν υπάρχει ώθηση, χάνουμε ισχύ, δεν μπορούμε να πάρουμε ύψος», το τελευταίο μήνυμα του πιλότου της Air India
Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες και τα ονόματα των πιλότων και του πληρώματος του αεροσκάφους - «Το κινητό της εξακολουθεί και χτυπά...», λέει με σπαραγμό συγγενής αεροσυνοδού
Ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης της Air India, Clive Kunder
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ: Δεν θέλω να επιτεθεί στο Ιράν – Είμαστε κοντά σε συμφωνία και θα την τινάξει στον αέρα
«Το Ιράν θα πρέπει να διαπραγματευτεί λίγο πιο σκληρά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μας δώσει κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι διατεθειμένο να δώσει», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ