Κόσμος

Καμπούλ: Άστεγοι ταΐζουν ηρωίνη αδέσποτα σκυλιά στον βαρύ χειμώνα – Ο λόγος της απίστευτης βαρβαρότητας

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Καμπούλ όπου φαίνονται άστεγοι να δίνουν ηρωίνη σε εξαθλιωμένα, αδέσποτα σκυλιά. Το θέμα αναδεικνύει η βρετανική dailymail και αποτελεί γροθιά στο στομάχι!

Οι φωτογραφίες της dailymail δείχνουν άστεγους Αφγανούς άνδρες της Καμπούλ να ταΐζουν με τη βία ηρωίνη υποσιτισμένα σκυλιά. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτά να εξαρτηθούν ώστε να παραμείνουν με τους άνδρες ώστε να ζεσταίνονται οι άστεγοι της αφγανικής πρωτεύουσας στη διάρκεια του σκληρού χειμώνα με τις πολικές θερμοκρασίες.

Ο Ahmad (σ.σ. δεν είναι το πραγματικό του όνομα) καπνίζει ηρωίνη εδώ και αρκετά χρόνια, ζώντας στους δρόμους με παρέα έναν αδέσποτο σκύλο. Ο Ahmad δένει σφιχτά στη μύτη του ζώου ένα πλαστικό μπουκάλι και φυσά καπνό ηρωίνης μέσα από το ανοιχτό στόμιο. Μετά από λίγο ο σκύλος στέκεται αποχαυνωμένος και ακινητοποιημένος.

Βρίσκεται υπό την επίδραση του ναρκωτικού!

Και δεν είναι μόνον αυτός. Μία σειρά από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη νοτιοδυτική Καμπούλ δείχνουν άστεγους τοξικομανείς να ταΐζουν με ηρωίνη τα αδέσποτα σκυλιά για να εθιστούν τα ζώα και να μείνουν κοντά τους για να τους ζεσταίνουν, όσο αντέξουν την κακοποίηση…

Οι σκηνές με Αφγανούς να καπνίζουν ηρωίνη είναι συνηθισμένες, κυρίως στις νοτιοδυτικές συνοικίες της Καμπούλ. Κι αυτό παρά την υπόσχεση των Ταλιμπάν να απαγορεύσουν την παραγωγή ναρκωτικών.

 

Όπως υπενθυμίζει η dailymail, μετά την κατάληψη της εξουσίας τον Αύγουστο, οι Ταλιμπάν δεσμεύονταν να εξαλείψουν τον εθισμό στα ναρκωτικά και όλη την παραγωγή και το λαθρεμπόριο αυτών στο Αφγανιστάν.

Η ηρωίνη είναι φθηνή στην Καμπούλ, με τους τοξικομανείς να ξοδεύουν περίπου 200 Afs (1,80 ευρώ) την ημέρα για τον εθισμό τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Κατζίκι ξερίζωσε δέντρα και σκεπές σπιτιών στο Βιετνάμ - Τρεις νεκροί από την σφοδρή τροπική καταιγίδα
Ανάμεσα στους 3 νεκρούς ήταν και ένας 90χρονος άνδρας, του οποίου το σπίτι κατέρρευσε αλλά και ένας άνδρας που υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ ετοίμαζε το σπίτι του για την καταιγίδα, στους 13 οι τραυματίες
Άνθρωποι σπρώχνουν μια μοτοσικλέτα μέσα από τις πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Ανόι, αφότου ο τυφώνας Kajiki πέρασε από το Βιετνάμ
Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν ξανά μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – «Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο»
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με «αρχηγό» τον Μάρκο Ρούμπιο - Η αντιπάθεια μεταξύ του Ρώσου και του Ουκρανού προέδρου που δυσκολεύει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 3
Προς κατάρρευση η κυβέρνηση του Φρανσουά Μπαϊρού - Η κίνηση απελπισίας για να αποφύγει την κρίση τύπου Ελλάδας
Κατά του Γάλλου πρωθυπουργού η Ανυπότακτη Γαλλία, η Εθνική Συσπείρωση και οι Οικολόγοι - Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία για να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός
Φρανσουά Μπαϊρού