Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Καπιτώλιο: Χρυσό μετάλλιο στους αστυνομικούς που αντιμετώπισαν την εισβολή

Καπιτώλιο: Χρυσό μετάλλιο στους αστυνομικούς που αντιμετώπισαν την εισβολή

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες, Τετάρτη, ένα νομοσχέδιο για την απονομή χρυσών μεταλλίων του Κογκρέσου σε αστυνομικούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στην εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο που έγινε στις 6 Ιανουαρίου.

Το μέτρο ψηφίστηκε με ψήφους 413 έναντι 12.

Πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και ενός μέλους της Αστυνομίας του Καπιτωλίου έχασαν τη ζωή τους από το ξέσπασμα της βίας, όταν εκατοντάδες υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο προσπαθώντας να σταματήσουν την επίσημη επικύρωση από το Κογκρέσο της προεδρικής εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Οι εξαγριωμένοι εισβολείς υπερτερούσαν για ώρες των αστυνομικών του Καπιτωλίου, πριν από την ανάπτυξη μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και την ανάκτηση του ελέγχου του κτιρίου.

Περίπου 300 άνθρωποι συνελήφθησαν για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Πέραν του μέλους της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μπράιαν Σίκνικ, που υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά την εισβολή, άλλα δύο μέλη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου αυτοκτόνησαν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τρία χρυσά μετάλλια

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη θέσπιση τριών χρυσών μεταλλίων του Κογκρέσου, τα οποία θα απονεμηθούν στην Αστυνομία του Καπιτωλίου, στο Αστυνομικό Τμήμα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον, αλλά και στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν για ερευνητικούς σκοπούς και για την παρουσίαση εκθεμάτων.

Το νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί στη Γερουσία, η οποία αναμένεται ότι θα δώσει την έγκριση της.

Ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γερουσία για την απονομή ενός χρυσού μεταλλίου του Κογκρέσου στον Γιουτζίν Γκούντμαν, τον αστυνομικό της Αστυνομίας του Καπιτωλίου, που οδήγησε τους διαδηλωτές μακριά από τα μέλη του Κογκρέσου.

Το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις