Κόσμος

Καραϊβική: Κυκλώνας απειλεί τα νησιά – Πρόβλεψη για ριπές ανέμου με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων

Η τροπική καταιγίδα Έλσα ενισχύθηκε σήμερα το πρωί σε κυκλώνα και απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρατήρησης των κυκλώνων (NHC), που εδρεύει στο Μαϊάμι.

«Συνθήκες τύπου κυκλώνα παρατηρούνται στα Μπαρμπέιντος», αναφέρει το NHC στο δελτίο του των 08.30 τοπική ώρα, κάνοντας λόγο για ανέμους ταχύτητας 120 χλμ/ώρα με ριπές που θα μπορούσαν να φθάσουν σχεδόν τα 140 χιλιόμετρα/ώρα στο νησί, στο ανατολικό τμήμα της θάλασσας της Καραϊβικής.

Μετεωρολογικές συνθήκες τύπου τροπικής καταιγίδας θα μπορούσαν να πλήξουν σήμερα ένα μέρος των Μικρών Αντιλλών, ιδίως τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, όμως η Έλσα αναμένεται κυρίως να επηρεάσει αύριο ένα μέρος της Αϊτής και της Δομινικανής Δημοκρατίας, για τις οποίες το NHC εξέδωσε προειδοποιήσεις.

Θα μπορούσε να φθάσει αποδυναμωμένη στη Φλόριντα από την ερχόμενη Τρίτη, όμως είναι ελάχιστα πιθανό να επιδεινωθεί, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο σημείο της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στο Σερφσάιντ, βόρεια του Μαϊάμι.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτο Αρχείου Reuters)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
5
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση