Τετάρτη, 17 Απρ.
23oC Αθήνα

Κασόγκι: Το ύποπτο τηλεφώνημα μια μέρα την φρικτή δολοφονία!

Κασόγκι

Μια μέρα πριν ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος, Τζαμάλ Κασόγκι, δολοφονηθεί άγρια, έγινε ένα τηλεφώνημα που έχει μπει στο “μικροσκόπιο” των Αρχών.

Έρευνες έκανε η τουρκική αστυνομία σε μια έπαυλη, σε απομακρυσμένη περιοχή στην παράκτια περιοχή νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η “ύποπτη” τηλεφωνική επικοινωνία μια μέρα πριν τη δολοφονία Κασόγκι

Οι αρχές εκτιμούν ότι ένας από τους Σαουδάραβες πράκτορες, που φέρεται να εμπλέκεται στο φόνο, ο Μανσούρ Οτμάν Αμπαχουσαϊν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της έπαυλης την 1η Οκτωβρίου, μια μέρα πριν τη δολοφονία, δήλωσε ο επικεφαλής του εισαγγελέα του γραφείου της Κωνσταντινούπολης.

«Πιστεύεται ότι αυτή η συζήτηση αφορούσε την εξαφάνιση της σορού του Κασόγκι μετά τον διαμελισμό του», σύμφωνα με την πηγή. Παράλληλα σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκαν σήμερα ανασκαφές στην περιοχή.

Ιδιοκτήτης του ακινήτου που έχει μπει στο μικροσκόπιο για την υπόθεση Κασόγκι, είναι ο Σαουδάραβας υπήκοος, ο Μοχάμεντ Αχμεντ Αλφαοζάν, με κωδικό όνομα «Γκοζάν», σύμφωνα με τις αρχές.

Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Αλφαοζάν αγόρασε την έπαυλη, που βρίσκεται κοντά στη Γιάλοβα στην Θάλασσα του Μαρμαρά, περίπου πριν από τρία χρόνια.

«Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας δεν βρισκόταν στην Τουρκία όταν έγινε το τηλεφώνημα και δεν έχει εμφανιστεί εκεί για περίπου δύο μήνες», ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με drones, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με το Anadolu έκαναν έρευνες στον κήπο της βίλας και στην κοντινή δασική έκταση, ψάχνοντας στοιχεία για την υπόθεση Κασόγκι.

Αξιωματούχοι τόνισαν στο πρακτορείο τον περασμένο μήνα ότι οι δολοφόνοι του Κασόγκι ενδέχεται να πέταξαν τα λείψανά του σε μια αγροτική τοποθεσία κοντά στη Γιάλοβα, περίπου 90χλμ νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις