Κόσμος

Κένυα: 21 τα νεκρά παιδιά και δεκάδες αγνοούμενοι από τη μεγάλη φωτιά σε κοιτώνα σχολείου

Στους 21 νεκρούς ανήλθε ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς που έκαψε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (06.09.2024) κοιτώνα σχολείου στην Κένυα.

Δυστυχώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην ακαδημία της Κένυας στο Χιλσάιντ Ενταράσα, πέτυχε τους μαθητές στον ύπνο. Οι αρχές ακόμη αναζητούν δεκάδες αγνοούμενους.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 9 χρόνια ενώ στο σχολείο φοιτούν σχεδόν 800 μαθητές από 5 ως 12 χρονών.

Οι οικογένειες των θυμάτων και των αγνοούμενων είναι βυθισμένες στον πόνο για το κακό που τους βρήκε.

Από χθες γονείς, φίλοι και συγγενείς βρίσκονται έξω από το κατεστραμμένο κτίριο και περιμένουν νέα για τα αγαπημένα τους άτομα.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν προκαλούν απίστευτο πόνο. Οι μητέρες έκλαιγαν, οι πατεράδες ούρλιαζαν ενώ οι επιζώντες έβγαιναν από τις στάχτες με δάκρυα στα μάτια.kenya fwtia r

«Είναι απίστευτα οδυνηρό για τη χώρα να χάνει τόσους πολλά υποσχόμενους νέους Κενυάτες. Είναι βαριά η καρδιά μας. Πρόκειται για μια καταστροφή πέρα από κάθε φαντασία», δήλωσε ο πρόεδρος Ρούτο.

Φωτογραφία Reuters – Monicah Mwangi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone