Κόσμος

Κίεβο: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν οι μισοί κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας λόγω ρωσικών επιθέσεων

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τα συνεχή ρωσικά πλήγματα

Η Ρωσία δεν σταματάει τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία παρά τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου και βάζει στο στόχαστρο ενεργειακές υποδομές στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να κόβεται διαρκώς το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ειδικότερα, περίπου το 50% των κατοίκων έμειναν σήμερα (09.12.2025) χωρίς ηλεκτρονικό ρεύμα, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν τακτικές διακοπές ρεύματος έπειτα από σειρά ρωσικών επιθέσεων στο σύστημα ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας.

«Η κατάσταση στο Κίεβο παραμένει μία από τις πιο δύσκολες – προς το παρόν έως το 50% των καταναλωτών στην πρωτεύουσα είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που ανάρτησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

 

Η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει έκτακτες διακοπές ρεύματος στις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά τις τελευταίες επιθέσεις της Ρωσίας στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

Καπνός από ρωσικά πλήγματα στο ΚίεβοΚαπνός από ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο / REUTERS / Thomas Peter

Σε ανακοίνωση της, η διαχειρίστρια εταιρεία Ukrenergo, αναφέρει ότι οι διακοπές θα αποκατασταθούν, μόλις οι εργαζόμενοι μπορέσουν να σταθεροποιήσουν το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»
Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Today» δεν έχει χάσει την πίστη της ότι η μητέρα της θα βρεθεί, παρόλο που έχουν χαθεί τα ίχνη της για πάνω από 8 εβδομάδες
Η Σαβάνα Γκάθρι
Η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη: Το μεγάλο στοίχημα της Artemis II και οι 4 αστροναύτες που θα πετάξουν πιο μακριά από ποτέ
Τρεις Αμερικανοί κι ένας Καναδός θα ταξιδέψουν στο Orion της NASA, προσφέροντας μοναδικές εικόνες της Σελήνης και ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές επανδρωμένες προσγειώσεις
Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch και Jeremy Hansen, οι 4 αστροναύτες της Artemis II της NASA