Κόσμος

Κίνα: Επτά νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στη Σανγκάη

Η κατάρρευση σήμερα ενός κτιρίου που τελούσε υπό ανακαίνιση στο κέντρο της Σανγκάης προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Κίνα.

Είκοσι άνθρωποι που απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια έπειτα από επιχείρηση των διασωστών, νοσηλεύονται, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua από την Κίνα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά το πρωί της Πέμπτης (16.5.2019) στο κέντρο της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, όταν η στέγη ενός κτιρίου που τελούσε υπό ανακαίνιση, κατέρρευσε για λόγους που ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί.

Το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων ανάρτησε σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των διασωστών την ώρα που επιχειρούσαν για να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια θύματα αιμόφυρτα και σκεπασμένα από τη σκόνη, ανάμεσα σε σοβάδες και τσιμεντένιες κολόνες.

“Αρχικά πίστεψα ότι ήταν μια έκρηξη”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια γυναίκα που κατοικεί σε παρακείμενο σπίτι, η οποία αρνήθηκε να δώσει το όνομά της.

Εξήγησε ότι αισθάνθηκε το κρεβάτι της να τραντάζεται σαν να ήταν σεισμός και μετά άκουσε ένα μεγάλο “μπουμ”.

Καταστροφές τέτοιου είδους σημειώνονται επανειλημμένα στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, τα οποία γενικά αποδίδονται στις κακής ποιότητας κατασκευές και στην μη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας.

Το 2016, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική επαρχία Γουενζού μετά την κατάρρευση κτιρίων πρόχειρης κατασκευής στα οποία διέμεναν μετανάστες εργάτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία αύξησε σε «σοβαρό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής – Διώξεις σε βάρος 45χρονου για αντισημιτική επίθεση
Ο δράστης Έσα Σουλεϊμάν είχε παραπεμφθεί σε κυβερνητικό πρόγραμμα πρόληψης του εξτρεμισμού το 2022, αλλά η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο αργότερα το ίδιο έτος
Η στιγμή που ο δράστης επιτίθεται με μαχαίρι σε Εβραίο άνδρα στο Λονδίνο
Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης στην Αυστραλία - Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται
Φέρεται πως την απήγαγε από την κοινότητα των Αβορίγινων και στη συνέχεια την σκότωσε - «Συνελήφθη» από τους κατοίκους που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού της
Αυστραλία: Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης – Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται