Κόσμος

Κίνα: Στην τρίτη φάση των δοκιμών πέντε εμβόλια κατά του κορονοϊού

Η κυβέρνηση της Κίνας πραγματοποιεί την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών πέντε εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού που ανέπτυξαν Κινέζοι επιστήμονες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ς Τζάο Λιτζιάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, «η Κίνα διαθέτει πέντε εμβόλια κατά του κορονοϊού και αυτή τη στιγμή γίνεται η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Βραζιλία, το Πακιστάν, το Περού και σε άλλες χώρες».

Πρόκειται για δύο αδρανοποιημένα εμβόλια που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm, ένα εμβόλιο του ίδιου τύπου που ανέπτυξε η εταιρεία Sinovac Biotech, ένα ιογενές εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία CanSino από κοινού με το Ινστιτούτο βιομηχανικών ερευνών της Ιατρικής Στρατιωτικής Ακαδημίας και ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία Anhui Zhifei Longcom Biologic Pharmacy.

Ο Τζάο Λιτζιάν προσέθεσε ότι «μετά την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών και ερευνών τα κινεζικά εμβόλια θα συμπεριληφθούν το ταχύτερο δυνατόν στον κατάλογο των εμβολίων που μπορούν να διατεθούν και οποίος καθορίζεται από τον μηχανισμό COVAX, γεγονός που θα συμβάλλει στο να είναι προσιτά τα σκευάσματα αυτά στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου».

Τον περασμένο μήνα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας Τιάν Μπαόγκο είχε ανακοινώσει ότι Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποιούν κλινικές δοκιμές σε 13 εμβόλια κατά του κορονοϊού, τέσσερα εκ των οποίων βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr