Κόσμος

Κινηματογραφική ληστεία στην Ιταλία: Έκλεψαν «υλικό υψηλής τεχνολογίας» από την DHL – Τοποθέτησαν φορτηγά και τα πυρπόλησαν

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε το βράδυ του Σάββατου (02.11.24) σε αποθήκη της εταιρείας ταχέων μεταφορών Dhl στην Ιταλία.

Οι ληστές κατάφεραν να αφαιρέσουν από την αποθήκη της εταιρείας που βρίσκεται κοντά στην πόλη Πιατσέντσα της βόρειας Ιταλίας, υλικό υψηλής τεχνολογίας, με τη λεία του, μάλιστα, να υπολογίζεται γύρω στο 1.000.000 ευρώ.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη της συμμορίας εισήλθαν στο προαύλιο της αποθήκης και απείλησαν με περίστροφα τους ιδιωτικούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στον χώρο.

Αφού αφαίρεσαν κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και tablet, τοποθέτησαν κλεμμένα φορτηγά στον δρόμο που οδηγεί στην αποθήκη και τα πυρπόλησαν.

Παράλληλα, για να καθυστερήσουν την έλευση της αστυνομίας, έριξαν στην άσφαλτο καρφιά και απομακρύνθηκαν προς την κατεύθυνση κοντινού αυτοκινητόδρομου.

Εκτός από την αστυνομία και τους καραμπινιέρους, κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι πυροσβέστες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, με τις τοπικές αρχές να διεξάγουν έρευνες για το εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 5
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας