Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κόλαση πυρός στα κατεχόμενα – Διαδοχικές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών [video]

Κόλαση πυρός στα κατεχόμενα – Διαδοχικές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών [video]

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12.09.2019) στα κατεχόμενα. Διαδοχικές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κερύνεια προκάλεσαν κόλαση πυρός.

Οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο στα κατεχόμενα προκλήθηκαν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από φωτιά σε στρατιωτική ζώνη στην Κερύνεια.

Η περιοχή όπου σημειώθηκαν οι διαδοχικές εκρήξεις βρίσκεται ανατολικά της Κερύνειας, του ιστορικού λιμανιού στις βόρειες ακτές της Κύπρου, στα κατεχόμενα, που προσελκύει τουρίστες.

Επί τόπου βρέθηκαν ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερντίν Τατάρ και ο υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι. Ο τελευταίος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook πως υπάρχουν κάποιοι ελαφρά τραυματίες από θραύσματα γυαλιών.

Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε video

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα κατεχόμενα, η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο «Ακαπούλκο». Εκκενώθηκε προληπτικά χωριό κοντά στις αποθήκες.

https://twitter.com/TubiArici/status/1171925481194758144?s=20

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 07:00 το πρωί.

Σε δηλώσεις του ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε πως είναι ευτυχές που δεν υπήρξαν νεκροί. Πρόσθεσε πως αν χρειαστεί θα φθάσει και βοήθεια από την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν οι εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών στα κατεχόμενα.

Με πληροφορίες από sigmalive.com, politis.com.cy, cyprustimes.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις