Κόσμος

Κολομβία: Ιπποπόταμος του Πάμπλο Εσκομπάρ συγκρούστηκε με τρένο και σκοτώθηκε

Ένας ιπποπόταμος, κληρονομιά του Πάμπλο Εσκομπάρ, παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο στην Κολομβία.

Ο ιπποπόταμος, βάρους άνω του ενός τόνου, χτυπήθηκε από το φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Μπογοτά με το Μεντεγίν, σε μια περιοχή κοντά σε ένα κτήμα που ανήκε στον Εσκομπάρ, ανέφερε η Μαρία Μαγκνταλένα Πέρες, η επικεφαλής της πυροσβεστικής στην κοινότητα Πουέρτο Τριούνφο στην Κολομβία.

Από τη σύγκρουση καταστράφηκε το μπροστινό μέρος του φορτηγού ενώ ο οδηγός του δεν έπαθε τίποτα.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο βαρόνος των ναρκωτικών, που σκοτώθηκε το 1993 σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, εγκατέστησε ένα μικρό κοπάδι ιπποποτάμων στο κτήμα του. Με τα χρόνια, τα ζώα αναπαρήχθησαν και σήμερα υπολογίζεται ότι ζουν στην περιοχή περίπου 150 ιπποπόταμοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τροχαίο δυστύχημα με ιπποπόταμο στην Κολομβία. Τον Δεκέμβριο ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα ζώο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Αλώβητος βγήκε και ο ιπποπόταμος.

Το 2022 το υπουργείο Περιβάλλοντος χαρακτήρισε τον ιπποπόταμο «χωροκατακτητικό είδος», ανοίγοντας τον δρόμο για το πιθανό κυνήγι των ζώων. Επιχείρησε επίσης να εφαρμόσει, ανεπιτυχώς, ένα πρόγραμμα στείρωσης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους συνιστά απειλή για την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

Τον Μάρτιο, ο κυβερνήτης της επαρχίας Αντιοκία ανακοίνωσε ένα σχέδιο με βάση το οποίο σχεδόν οι μισοί ιπποπόταμοι θα μεταφερθούν σε καταφύγια στο Μεξικό και την Ινδία – μια επιχείρηση που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο