Κόσμος

Κολομβία: Οκτώ νεκροί και εννέα τραυματίες σε τροχαίο – Οδηγός κοιμήθηκε στο τιμόνι

Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννιά τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό στον νομό Λα Γουαχίρα, στη βόρεια Κολομβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο έγινε σε δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα του νομού της Κολομβίας, τη Ριοάτσα, με την τουριστική πόλη Παλομίνο, διευκρίνισε.

«Μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ανηλίκου, και [σ.σ. άλλους] εννέα τραυματίες που διακομίστηκαν σε κοντινά κέντρα υγείας», δήλωσε ο Φρανσίσκο Χαβιέρ Κάστρο, αξιωματικός της αστυνομίας.

Η αστυνομία υποθέτει πως ένας από τους οδηγούς αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Οι δρόμοι στη Γουαχίρα είναι συχνά στενοί.

«Ο οδηγός του λεωφορείου δεν είχε καμιά άλλη επιλογή παρά να το ρίξει στην άκρη του δρόμου» καθώς το ρυμουλκούμενο του φορτηγού είχε παρεκκλίνει από την πορεία του κι ερχόταν καταπάνω του, εξήγησε αυτόπτης μάρτυρας, ο Χοσέ Γκόμες, αδελφός ενός από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στην τηλεοπτική εκπομπή Caracol Noticias.

Τα τροχαία συγκαταλέγονται στις κυριότερες αιτίες θανάτου στην Κολομβία.

Το 2022, 7.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα στους δρόμους της χώρας των 50 εκατομμυρίων κατοίκων, αριθμός αυξημένος κατά 13% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τους αριθμούς της εθνικής υπηρεσίας οδικής ασφάλειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer