Κόσμος

Κομισιόν κατά Fiat και Starbucks: Πληρώστε φόρους

Η ιταλική Fiat και η αμερικανική Starbucks καλούνται να πληρώσουν μεταξύ 20 και 30 εκατ. ευρώ, η πρώτη στο Λουξεμβούργο και η δεύτερη στην Ολλανδία, για «παράνομα φορολογικά οφέλη».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία παρείχαν επιλεκτικά φορολογικά οφέλη στη Fiat Finance and Trade και στη Starbucks. Αυτά τα οφέλη είναι παράνομα βάσει των κανόνων της ΕΕ που αφορούν την παροχή κρατικών ενισχύσεων» ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Εκτός από τις δυο εταιρίες, με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δε συμφωνεί ούτε η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, χώρα από την οποία κατάγεται (και έχει διατελέσει για χρόνια πρωθυπουργός της) ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του διαφωνεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το Λουξεμβούργο διαφωνεί με τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην περίπτωση της Fiat Finance and Trade και επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων του», έγραψε ο Πιερ Γκραμενιά στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία κατέστρεψε για πρώτη φορά 2 δύο ρωσικά αμφίβια αεροσκάφη Beriev στην Κριμαία – 3 νεκροί και 16 τραυματίες
Πρόκειται για σπάνια και ακριβά αεροσκάφη που για δεκαετίες θεωρούνταν το «καμάρι» της σοβιετικής και ρωσικής αεροπορίας - Η Ρωσία έχασε μοναδικό εξοπλισμό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα
Beriev
Πώς θα ξέσπαγε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Εφιαλτικό σενάριο Βρετανού στρατηγού για καταστροφή του ΝΑΤΟ
Το DailyMail δημοσιεύει μια ανατριχιαστική προβολή: κυβερνοεπίθεση στην Ευρώπη, ταραχές, ρωσική εισβολή στις χώρες της Βαλτικής και κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν
Ένα άρμα μάχης κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Τσάρλι Κερκ: Η σπαρακτική ομιλία της χήρας του – «Συγχωρώ τον δράστη, αυτό θα έκανε ο Χριστός και ο σύζυγός μου»
Μη μπορώντας να σταματήσει τα δάκρυά της, η Έρικα Κέρκ δήλωσε για τον δολοφόνο του άνδρα της πως η απάντηση στο μίσος δεν είναι το μίσος αλλά η αγάπη - «Η απάντηση που γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο είναι η αγάπη ακόμα για τους εχθρούς μας που μας διώκουν»
Έρικα Κερκ
5
«Η Αμερική πενθεί, ο Τσάρλι Κερκ δεν μισούσε τους αντιπάλους του, εγώ τους μισώ» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του ακτιβιστή
Παρών ήταν ο Έλον Μασκ που κάθισε μαζί με τον Τραμπ μετά από καιρό - Αιχμές του Αμερικανού προέδρου για το κόψιμο του σόου του Τζίμι Κίμελ
Ο Αμερικανός πρόεδρος με την χήρα του Τσάρλι Κερκ REUTERS 10