Κόσμος

Κομισιόν: Τα φύκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Τα φύκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, επισήμανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία μιας ανακοίνωσης σχετικής με το έργο AT~SEA το οποίο χρηματοδοτεί η ΕΕ.

Μέσω της κοινοτικής χρηματοδότησης έχουν αναπτυχθεί προηγμένα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα από επιπλέουσες μονάδες φυκοκαλλιέργειας.

Ο συντονιστής του έργου Μπερτ Γκρονεντάλ, ο οποίος εργάζεται στη βιομηχανία Sioen στο Βέλγιο, δήλωσε ότι η καλλιέργεια φυκιών στην κλίμακα που είναι εφικτή χάρη στα νέα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα μπορεί να διευκολύνει τη δημιουργία κλάδου αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη και να οδηγήσει σε τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Η Sioen είναι μια από τις επτά εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο, μαζί με τέσσερα ερευνητικά κέντρα.

Η επίτροπος Έρευνας, Καινοτομίας και Επιστημών Μόιρα Γκέγκεν-Κουίν δήλωσε σχετικά: «Το έργο AT~SEA είναι ένα μόνο από τα πολλά έργα που δείχνουν πώς οι χρηματοδοτήσεις της ΕΕ βοηθούν τους ερευνητές και τις επιχειρήσεις να συνεργάζονται για να προάγουν την καινοτομία.

Η συγκεκριμένη έρευνα θα δώσει στις επιχειρήσεις της ΕΕ τη δυνατότητα για αποτελεσματική καλλιέργεια ενός πολύτιμου πόρου που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά τους στις διεθνείς αγορές. Το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα ‘Ορίζοντας 2020’, ύψους 80 εκατ. ευρώ, διευκολύνει τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν νέες ιδέες από το εργαστήριο στην αγορά, γρήγορα και με χαμηλό κόστος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βιολογικά καύσιμα από φύκια;

Η καταστροφή των φυκιών επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή

Φύκια που τρώνε… σίδερα!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αγανακτισμένος» ο Κιρ Στάρμερ με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Έχω κουραστεί να βλέπω τους λογαριασμούς να ανεβαίνουν από τις ενέργειές τους
O Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως κουράστηκε για το να αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας λόγω Πούτιν ή Τραμπ
Κιρ Στάρμερ
ΗΠΑ: Αυστηρότερη στάση κατά της Τουρκίας ζητούν ομογενείς – Στο επίκεντρο θρησκευτικές ελευθερίες, Θεολογική Σχολή της Χάλκης και Αγία Σοφία
Το HALC έχει ήδη εκκινήσει εκστρατεία με στόχο την άσκηση πίεσης προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας τις συστάσεις της USCIRF
Τραμπ και Ερντογάν